HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zasahovali jsme u vážných dopravních nehod

Sobota, 18. března 2023 – V dopoledních hodinách jsme museli zasahovat u dvou vážných nehod. Byla využita také mezistátní spolupráce na hranicích s Rakouskem. 

Operační středisko vyslalo dnes po 7. hodině ráno profesionální hasiče ze stanice Mikulov k dopravní nehodě na silnici č. 55 na území Rakouska. Jednalo se o dvě vozidla s větším počtem zraněných. Hasiči při příjezdu na místo události pomáhali spolu s rakouskými kolegy s vyprošťováním celkem 5 osob z havarovaných vozidel. K řešení situace z důvodu zásahu na území jiného státu byl vyslán také územní řídící důstojník, který zabezpečil koordinaci mezi zasahujícími. Celkem se zranilo 10 osob, které byly v péči ZZS a poté odvezeny do zdravotnických zařízení do České a Rakouské republiky. Následně se naše jednotka vrátila zpět na základnu a odstraňování následků nehody řešili kolegové z Rakouska. Silnice byla během zásahu uzavřena.

Souběžně jsme museli také řešit dopravní nehodu osobního a nákladního automobilu na dálnic D1 na 211. km směrem na Brno. Na místě byly celkem tři zraněné osoby a u jedné jsme pomáhali s resuscitací a s následným transportem do vrtulníku LZS. U jedné osoby jsme poskytovali i posttraumatickou intervenční péči našim příslušníkem. Z vozidel jsme nemuseli nakonec nikoho vyprošťovat. Zabezpečili jsme místo protipožárním opatřením z důvodu možného vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Dálnice ve směru na Brno byla během zásahu přibližně 20 minut zcela neprůjezdná. Následně se podařilo obnovit provoz jedním pruhem. U nehody zasahovaly 3 jednotky profesionálních hasičů. 

DN D1 211. km (2).jpgDN D1 211. km (2).jpg

Štěpán Komosný, HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

DN Rakousko (4)

DN Rakousko (4) 

Detailní náhled

DN Rakousko (3)

DN Rakousko (3) 

Detailní náhled

DN Rakousko (2)

DN Rakousko (2) 

Detailní náhled

DN Rakousko (1)

DN Rakousko (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem