HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pondělí měla naše speciální technika náročný den

Středa, 19. dubna 2023 – Vyprošťovací automobily z brněnské stanice Lidická v pondělí vyjely k několika zásahům. Během jednoho dne najezdily 258 kilometrů. 

Skupina hasičů-jeřábníků z brněnské stanice Lidická se zúčastnila exkurze v dílnách dopravního podniku, kde se dozvěděla něco o konstrukci, nouzovém ovládání a manipulaci s autobusy v případě dopravní nehody. Po návratu na základnu je čekalo hned několik výjezdů.

První výjezd absolvovala posádka do obce Tetčice na Brněnsku, kde na zaparkovaný nosič kontejnerů samovolně spadla stará lípa, která poškodila kabinu nosiče. Za pomoci vyprošťovacího automobilu jsme kmen podvázali a odstranili

IMG-20230418-WA0001.jpg

Při návratu zpět na základnu byl vyprošťovací automobil operačním střediskem odeslán k dopravní nehodě na ulici Svatoplukova, kde se zapojil do odstraňování poškozeného sloupu.    

Ani z této události se posádka nevracela přímo na základnu, ale byla povolána k dalšímu zásahu do Brna-Černovic k zvednutí pásového dopravníku. K této činnosti následně přijel na místo náš druhý vyprošťovací automobil.

Ve večerních hodinách vyjel vyprošťovací automobil do Veselí nad Moravou k dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsem, na kterém byly převáženy úly plné včel. Bodavý hmyz situaci na místě komplikoval a zásah se prodloužil do pozdních nočních hodin. Hasiči vyložili většinu včelstev z havarovaného vozíku a následně za pomocí vyprošťovacího automobilu vrátili vozík zpět na komunikaci. Na základnu se posádka vrátila po půlnoci.

IMG-20230418-WA0011.jpg

IMG-20230418-WA0008.jpg

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

vytisknout  e-mailem