HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v Žabovřeskách způsobil škodu za necelý milión

Pondělí, 21. března 2022 – V Brně-Žabovřeskách jsme zasahovali u požáru rodinného domu. Škoda po požáru byla vyčíslena na devět set tisíc korun. Uchráněné hodnoty, zásahem hasičů, budou okolo pěti miliónů korun. 

Čtyři jednotky brněnských hasičů zasahovaly od šestnácti hodin u požáru v domě na ulici Mozolky. Proti plamenům použily dva vodní proudy a dostaly je pod kontrolu na necelou půlhodinu.

Prověřili jsme a částečně i rozebrali konstrukce domu a střechy kam se požár šířil. Plameny jsme zcela zlikvidovali před osmnáctou hodinou. Zakouřené prostory domu jsme odvětrali.

V původním ohlášení bylo, že uvnitř se může nacházet jedna osoba. Při příjezdu hasičů byl však dům prázdný a obyvatelé domu byli venku v bezpečí. Vzhledem k tomu, že dům je teď nepoužitelný k bydlení, nabídli zástupci Úřadu městské části obyvatelům možnost náhradního ubytování.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Škoda po požáru byla vyčíslena na devět set tisíc korun. Uchráněné hodnoty, zásahem hasičů, budou okolo pěti miliónů korun. Při požáru se nikdo nezranil.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

Požár RD Brno-Žabovřesky (1)

Požár RD Brno-Žabovřesky (1) 

Detailní náhled

Požár RD Brno-Žabovřesky (2)

Požár RD Brno-Žabovřesky (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem