HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomáhali jsme s resuscitací motorkářů

Pondělí, 1. května 2023 – U dvou motorkářů jsme pomáhali s resuscitací, bohužel v jednom případě osoba zraněním na místě podlehla. 

V odpoledních hodinách byly vyslány profesionální jednotky ze stanice Mikulov a Hustopeče na dopravní nehodu motorky a traktoru. Událost se odehrála na silnici č. 420 směrem na Strachotín. První jednotka pro příjezdu na místo začala asistovat u resuscitace motorkáře a zabezpečovat možné přistání vrtulníku LZS. I přes veškerou snahu všech zasahujících osoba zraněním podlehla. Hasiči dále provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po dobu šetření byla silnice zcela uzavřena. Celý zásah nakonec trval přes 4 hodiny.

Strachotín.jpgStrachotín.jpg

Další nehoda motorkáře se udála na silnici č. 409 z Vratěnína na Rancířov. Na místo se sjela naše profesionální jednotka ze stanice Znojmo s výpomocí stanice Jemnice (Jihočeský kraj). V tomto případě byla prováděna také asistence při resuscitaci muže. Jednotky zabezpečily místo přistání vrtulníku LZS a později i do něj transportovaly motorkáře, který odletěl ve vážném stavu do zdravotnického zařízení. 

Štěpán Komosný, HZS Jihomoravského kraje

vytisknout  e-mailem