HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní vrtulník s hasiči na palubě opět pomáhal

Pondělí, 27. července 2020 – Dnes odpoledne zasahovali hasiči-letečtí záchranáři s Leteckou službou Policie ČR a několika dalšími jednotkami, při dvou záchranách osob v nepřístupném terénu. 

V prvním případě jsme pátrali na několik kilometrů dlouhém úseku mezi Čučicemi (okr. Brno-venkov) a Březníkem (kraj Vysočina) po zraněné osobě. Mladíka jsme našli uprostřed prudkého srázu. Pomocí palubního jeřábu se k němu spustili hasiči a zachránili ho. Jednotky hasičů z Ivančic, Židlochovic a Čučic mohly být proto odvolány zpět na své základny. Po dohodě se záchrannou službou zraněného transportoval policejní vrtulník do Ivančic, kde si jej záchranáři převzali do své péče.

Ve druhém případě byl zraněný muž poblíž Bítova na Znojemsku transportován do sanitky pozemní cestou. Pro hustý lesní porost nebyl vrtulník Policie ČR s leteckými záchranáři využit. Na transportu se záchrannou službou se podíleli místní dobrovolní hasiči z Bítova, profesionální hasiči z Jemnice (kraj Vysočina) a ze Znojma. Sanitka zraněného následně převezla k vrtulníku Letecké záchranné služby. Po přeložení pacienta byl zásah ukončen.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

Odkazy do noveho okna

Bitov_gina_2

Bitov_gina_2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem