HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda skončila tragicky

Čtvrtek, 10. srpna 2023 – Ve středu večer vyjely jednotky k vážné nehodě kamionu a osobního auta na Brněnsku. Jeden člověk zemřel. 

Krátce po 20. hodině vyslalo naše operační středisko profesionální hasiče z brněnských stanic Starý Lískovec a BVV k nahlášené nehodě mezi obcemi Nebovidy a Ořechov.

DN OA a NA (2).jpg

Hasiči po příjezdu zjistili, že se jedná o čelní střet osobního auta a kamionu. Osobní vůz skončil po nehodě mimo silnici ve svahu pod úrovní vozovky. Cestovali v něm dva muži, které se podařilo vyprostit bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Pomohli jsme záchranné službě s péči o oba zraněné. U jednoho z nich byla nutná resuscitace, která však přes rychlou pomoc nebyla úspěšná a muž na místě svým zraněním podlehl. Druhého zraněného jsme pomohli transportovat do vrtulníku záchranné služby. Naše psycholožka se mezitím věnovala posttraumatické péči o řidiče kamionu.

Hasiči osvětlili místo nehody, zajistili prostor proti vzniku požáru, uklidili vozovku a pomohli s vyproštěním osobního auta na silnici. Hodinu po půlnoci zásah na místě skončil.

DN OA a NA (3).jpg

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje  

vytisknout  e-mailem