HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihomoravští hasiči obdrželi v Praze medaile

Pondělí, 30. října 2023 – V Národním muzeu v Praze koncem týdne slavnostně předal genpor. Vladimír Vlček medaile Hasičského záchranného sboru České republiky. 

Mezi oceněnými byli i jihomoravští hasiči, kteří obdrželi medaile Za věrnost I. stupně, které se udělují za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 30 let.

Oceněn byl nstržm. Jiří Oharek, který slouží v Brně na stanici Líšeň. Ve službě je již téměř 34 let. Medaili přijal také nprap. Karel Mazal sloužící jako technik technické služby na Úseku IZS a operačního řízení. Odslouženo má 32 let. Poslední oceněný z našeho sboru byl nprap. Petr Kopeček, který je na pozici velitele družstva na stanici v Bučovicích. Ve službě je 32 let.

Oceněny byla ale také civilní osoby z našeho regionu. 

Medaili Za zásluhy o bezpečnost převzal velitel jednotky SDH Brno-Jundrov, Zdeněk Hanák za dlouholeté obětavé a příkladné pracovní úsilí a osobní iniciativu a za zásluhy o rozvoj požární bezpečnosti na území města Brna.

Ocenění v podobě medaile Za statečnost obdržel pan David Studnica, který v červenci pomohl zachránit dvě osoby při požáru v ulici Rumiště v Brně. Sám se při tom nadýchal kouře a skončil v péči posádky záchranné služby.

Další informace k uvedené akci najdete na webu HZSCR.CZ.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje  

Odkazy do noveho okna

medaile (5)

medaile (5) 

Detailní náhled

medaile (4)

medaile (4) 

Detailní náhled

medaile (3)

medaile (3) 

Detailní náhled

medaile (2)

medaile (2) 

Detailní náhled

medaile (1)

medaile (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem