HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Anketa Hasič roku 2019 již zná své vítěze

Pátek, 18. prosince 2020 - Profesní anketu Hasič roku vyhlašují společně ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR, již od roku 2009. Termín slavnostního vyhlášení výsledků letošního, již 11. ročníku této prestižní ankety, za rok 2019, byl kvůli novému koronaviru a s ním souvisejícím opatřením, opakovaně odsouván. Nakonec jsme se skleněnými přilbami, které jsou symbolickým oceněním práce profesionálních hasičů, kteří se umístili na prvních místech v jednotlivých kategoriích, vyrazili sami, pouze s kamerou. Sestřih z těchto předávání můžete shlédnout v přiloženém videu. 

Sedmnáctičlenná odborná porota letos vybírala z celkem 68 nominací.

Kompletní seznam oceněných ve všech kategoriích, včetně stručných charakteristik, si můžete přečíst na webu HZS ČR.

V kategorii Zásah roku obsadil 3. místo zásah jihomoravských hasičů z 1. dubna 2019.

V pondělí 1. dubna 2019 se stala v Brně na ulici Křenová vážná dopravní nehoda tramvaje a trolejbusu, při které se zranilo 40 osob. Díky výborné organizaci a spolupráci zasahujících složek se podařilo v krátké době vyprostit, poskytnout přednemocniční péči a transportovat do zdravotnických zařízení všechny zraněné účastníky nehody.

Událost se stala ve frekventované části města a zásah komplikovali někteří rodinní příslušníci zraněných, kteří se dožadovali přednostní lékařské péče a také velké množství přihlížejících osob.

IMG_7668.jpg

V okolí nehody zkolabovala doprava a bylo nutné organizovat odjezdové a příjezdové trasy pro vozidla zdravotnické záchranné služby. Zasahující hasiči kromě technické záchrany a vyprošťování poskytovali i neodkladnou zdravotnickou pomoc a posttraumatickou péči lehce zraněným osobám. Zajistili zázemí v podobě evakuačních autobusů pro lehce zraněné osoby a poprvé v rámci Jihomoravského kraje zřídili informační centrum pro rodinné příslušníky účastníků nehody.

plk. Mgr. Rudolf Kramář - MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

por. Mgr. Jaroslav Mikoška – tiskový mluvčí HZS JmK

vytisknout  e-mailem