HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Činnost tiskového mluvčího za rok 2023

Informace od HZS JHM pro veřejnost a média poskytuje náš tiskový mluvčí a 4 další proškolení příslušníci, kteří jej doplňují v mimopracovní době, případně během jeho absence v pracovní době. Tím je zajištěn v souladu s pokynem generálního ředitele HZS ČR non-stop servis poskytování informací médiím a veřejnosti. 

Tiskový mluvčí současně vykonává činnost dokumentaristy a pořizuje obrazový materiál ze zásahů. V roce 2023 příslušníci ve skupině TM pracovali přímo v terénu u 72 událostí, což je nejvyšší počet za posledních 5 let. Z těchto událostí bylo 53 v mimopracovní době. V pohotovosti bylo odpracováno 583 hodin. Jedná se o nejvyšší počet hodin za poslední 4 roky.

Mluvčí se zapojili i do nezásahových akcí, které HZS JHM pořádal nebo se jich účastnil. Jednalo se například o udělování medailí HZS ČR, prezentace sboru na veletrhu Pyros, slavnostní zařazení nové techniky a u výcviků a cvičení pořádaných HZS JHM a IZS.

Tiskový mluvčí také spravuje foto a videoarchiv HZS JHM,  a připravuje obrazový materiál pro sociální sítě, web, redakce médií a pro odborné prezentace HZS JHM.

Sociální sítě využíváme pro efektivní komunikaci s médii a veřejností. Vytvoření silné komunity na sociálních sítích se osvědčilo během řešení mimořádných událostí velkého rozsahu.  Cestou sociálních sítí šíříme preventivní informace a prezentujeme naši činnost širokému publiku.

Za uplynulý rok profil na síti Youtube nabídl veřejnosti 58 nových videí (což je o 24 více než v roce předcházejícím) převážně s tématikou zásahové činnosti. Nyní máme 9,75 tis. odběratelů a naše videa zaznamenala více než 3,6 mil. zhlédnutí.

Facebookové stránce se do konce roku 2023 podařilo získat pozornost více než 48 000 sledujících, jen za poslední rok přibylo více než 5 tisíc. sledujících. Dlouhodobě tak zůstává nejsledovanější FB stránkou HZS krajů v ČR. Jedná se o platformu, která slouží k předávání preventivních i aktuálních informací.

Instagram využíváme především k prezentaci zajímavých fotografií a krátkých videí z činnosti sboru. Na této sociální síti máme téměř 7,9 tis. sledujících a jsme 2. nejsledovanějším profilem HZS krajů v ČR.

Aktivní jsme také na sociální síti X (dříve Twitter), kde nás sleduje více než 8 tis. uživatelů (meziroční nárůst o cca 1500 uživatelů). Jde o nejrychlejší komunikační kanál směrem k médiím.

vytisknout  e-mailem