Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co si přečtete v srpnovém čísle časopisu 112

10. 8. 2012 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině srpna vychází osmé letošní číslo časopisu 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V úvodu připomínáme výročí ničivých povodní, které postihly naší republiku v letech 1997 a 2002. Likvidace jejich následků představovala největší prověrku funkčnosti integrovaného záchranného systému.                
 
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na letos nejrozsáhlejší požár lesního porostu, ke kterému došlo v květnu poblíž města Bzenec v Jihomoravském kraji. Dále seznamujeme s alternativními možnostmi detekce požárů v památkově chráněných objektech a se závěry konference, která se uskutečnila na zámku Blatná a byla zaměřena právě na problematiku požární ochrany historických památek.
 
V části IZS informujeme o nových typech stanovišť pro dekontaminaci osob a přinášíme ohlédnutí za mezinárodním cvičením kynologických týmů.
 
Seznámení s činností komunitních intervenčních psychosociálních týmů a závěry dvou mezinárodních konferencí zaměřených na řešení havárií a rizik, které se uskutečnily v červnu v Helsinkách, tvoří hlavní náplň částí časopisu zaměřených na ochranu obyvatelstva a krizové řízení.
 
V časopisu dále najdete rozsáhlý analytický materiál věnovaný aktuální problematice vícezdrojového financování bezpečnostního systému České republiky, poznatky z květnové mise českých hasičů v Afghánistánu nebo výsledky historicky prvního Mistrovství České republiky jednotek SDH obcí ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel.
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem