Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází osmé číslo časopisu 112

V polovině měsíce srpna vychází osmé letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V  úvodu přinášíme zpravodajství ze setkání ministra vnitra Radka Johna s vedoucími funkcionáři HZS ČR.
 
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah při likvidaci následků exploze parních zásobníků v průmyslovém podniku v Rudníku u Vrchlabí, která si vyžádala dvě oběti na lidských životech. Vracíme se na mezinárodní veletrh požární a záchranářské techniky Interschutz v Lipsku, tentokrát s detailní analýzou požární automobilové techniky.  
 
Průběh taktického cvičení složek IZS s názvem „Železniční nehoda 2010“ ve Starém Plzenci a společné cvičení českých a slovenských záchranářů v Lozornu jsou hlavní náplní části časopisu věnované IZS.
 
V tematických blocích zaměřených na ochranu obyvatelstva a krizové řízení informujeme o projektu nouzového napájení budov elektrickou energií, seznamujeme s vývojem koncepcí ochrany obyvatelstva v letech 2001 až 2010 a přinášíme zpravodajství z mezinárodního výcvikového kurzu OPCW, který se uskutečnil v květnu letošního roku v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. 
 
V závěrečném bloku analyzujeme postavení HZS ČR v právním řádu ČR, seznamujeme se závěry IV. sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a přinášíme také pozvánku na 10. celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2010, který se uskuteční ve dnech 27. až 29. srpna.
Pro příznivce požárního sportu je připraveno komplexní zpravodajství z XXXIX. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem