Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí poslední letošní časopis 112

V polovině prosince vychází poslední letošní číslo odborného měsíčníku 112 – časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V jeho úvodu přinášíme další díl seriálu věnovaného desetiletí existence HZS ČR v novém organizačním uspořádání. 
 
V tematickém bloku zaměřeném na oblast požární ochrany analyzujeme zásah na rozsáhlý požár v Praze na Florenci, který si vyžádal devět lidských životů.
 
K atmosféře vánočních svátků se redakce rozhodla přispět rozborem několika kuriózních zásahů hasičů, vesměs se šťastným koncem. V tomto bloku
také objasňujeme nové podmínky zajištění požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv. Poslední část seriálu k problematice požárního inženýrství je věnována zásadám zpracování kvantitativní analýzy při specifickém posouzení vysoce rizikových podmínek požární bezpečnosti.
 
V části orientované na IZS informujeme o úspěchu českého záchranného odřadu (USAR odřadu) v klasifikačním cvičení „CZERT IEC 2010“.
V tematických blocích zaměřených na ochranu obyvatelstva a krizové řízení seznamujeme s ochrannými opatřeními realizovanými v okolí zimních stadionů a chladicích zařízení, hodnotíme mezirezortní cvičení orgánů krizového řízení „Krize 2010“ a bilancujeme desetiletí aplikace krizového zákonodárství.
 
V závěrečném bloku připomínáme pětařtyřicetiletou historii Opravárenského závodu Olomouc, přinášíme ohlédnutí za dvaceti lety činnosti České hasičské jednoty a v neposlední řadě seznamujeme s výsledky ankety Sportovec rezortu Ministerstva vnitra roku 2010.
 
V příloze najdete souhrnný obsah letošního ročníku časopisu 112.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem