Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v prvním letošním čísle časopisu 112

10. 1. 2012 (Jaroslav Vykoukal) - V lednu vychází první číslo nového ročníku časopisu 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V jeho úvodu připomínáme 10. výročí vydání prvního čísla časopisu 112 a přinášíme rozhovor s novým generálním ředitelem HZS ČR plk. Ing. Drahoslavem Rybou, jehož tématem jsou hodnocení současného postavení sboru a perspektivy naplňování jeho poslání v dalším období.
 
V tematickém bloku požární ochrana analyzujeme zásah na požár v objektu bioplynové stanice v Malšicích v Jihočeském kraji, zabýváme se problematikou ochrany před bleskem v České republice a prezentujeme změny obsažené v novém nařízení vlády, které upravuje předpoklady pro zajištění požární bezpečnosti komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv.
 
V části orientované na IZS přinášíme poznatky z taktického cvičení zaměřeného na využití vrtulníků s bambivakem k zásobování vodou při likvidaci lesního požáru a představujeme jednotku podnikových hasičů působící ve Fakultní nemocnici v Motole.
 
V časopisu dále naleznete ohlédnutí za prvním rokem činnosti Školního a výcvikového zařízení HZS ČR, informaci o Asociaci řidičů zdravotnických záchranných služeb a integrovaného záchranného systému České republiky nebo výsledky ankety o nejlepšího sportovce resortu Ministerstva vnitra za rok 2011.
 
Součástí časopisu jsou dvě přílohy. První obsahuje směrnici Ministerstva vnitra, která stanoví jednotná pravidla organizačního uspořádání krizových štábů, ve druhé pak naleznete souhrnný přehled veletrhů a výstav organizovaných v letošním roce.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem