Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co najdete v červnovém časopisu 112

Letošní šesté číslo časopisu 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva, obsahuje také přílohu se seznamem osobností, které na zámku v Praze-Troji převzaly medaile HZS ČR udělené u příležitosti státního svátku Dne osvobození od fašismu.  

 
V jeho úvodu přinášíme další pokračování seriálu věnovaného desetileté historii existence nového HZS ČR. Témuž výročí je věnován i rozhovor s generálním ředitelem HZS ČR genmjr. Ing. Miroslavem Štěpánem.
 
V části věnované požární ochraně analyzujeme zásah na požár v budově nádraží v Hradci Králové, při kterém muselo být evakuováno několik desítek osob a seznamujeme s některými požadavky na odvod kouře a tepla ven z objektů. Příspěvek „Jak zpracovat dokumentaci požární ochrany“ obsahuje metodická doporučení, jakým způsobem lze zpracovat uvedenou dokumentaci tak, aby splnila požadavky kladené předpisy na věcný a formální obsah.
 
V bloku IZS pokračuje seriál „Doprava ve velkých městech a dojezd jednotek požární ochrany“. Jeho druhá část se věnuje vlivu řidiče na zlepšení nebo udržení dob dojezdu.
 
V části věnované ochraně obyvatelstva a krizovému přinášíme výsledky průzkumu výuky tematiky ochrany člověka za mimořádných událostí na základních a středních školách a mapujeme systém civilního nouzového plánování v NATO.
 
V časopisu dále seznamujeme s výsledky soutěže Hasič roku 2009, která vznikla v souvislosti s oslavami deseti let vzniku nového HZS ČR, přinášíme reportáž z Bambiriády – celostátní akce zaměřené na volnočasové aktivity dětí a uveřejňujeme zamyšlení nad webovou prezentací činnosti SDH obcí.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
 tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor
 

vytisknout  e-mailem