Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zářijový časopis 112 se speciální přílohou

4. 9. 2015 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině září vychází deváté letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. Jeho součástí je vložená příloha tematicky věnovaná humanitární pomoci Nepálu postiženému ničivým zemětřesením.  

V bloku požární ochrana analyzujeme zásah na rozsáhlý požár střechy průmyslového objektu v Praze, jehož příčinou byla nedbalost při svařování a přibližujeme chemické a fyzikální metody používané při vypracování požárně technických expertiz pro účely HZS ČR.
 
Výuka problematiky operačního řízení a představení Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje jsou náplní části časopisu zaměřené na oblast IZS.
 
V bloku ochrana obyvatelstva a krizové řízení uveřejňujeme výsledky testů těsnosti ochranných masek nabízených na tuzemském trhu, seznamujeme se závěry projektu zaměřeného na zvláštnosti evakuace obyvatelstva v zónách havarijního plánování jaderných elektráren a analyzujeme rizika přepravy nebezpečných věcí po pozemních komunikacích v České republice. V tomto bloku také představuje unikátní dálkový detektor chemických látek, který byl v praxi využit při některých vrcholných sportovních soutěžích pořádaných v letošním roce v České republice.
 
závěrečné části časopisu představujeme novou požární techniku HZS ČR, jejíž nákup byl spolufinancován ze strukturálních fondů  Evropské unie.  
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce:
Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav, 
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.        
 
Jaroslav Vykoukal, šéfredaktor       

vytisknout  e-mailem