Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracovní jednání brig. gen. D. Ryby se zástupci dobrovolných hasičů

24. 6. 2015 (Nicole Zaoralová) - V úterý 23. června 2015 se uskutečnilo společné pracovní jednání generálního ředitelství HZS ČR s představiteli Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty, na kterém byly podrobně prodiskutovány podněty, které vzešly z pracovního setkání ministra vnitra se zástupci dobrovolných hasičů, které se uskutečnilo dne 6. června 2015 a s jehož výsledky byl seznámen i předseda vlády, který zástupce dobrovolných hasičů přijal. 

Na jednání se hledaly možnosti, jak může stát pomoci dobrovolným hasičům například při obměně zastaralé techniky, získávání řidičských oprávnění pro členy jednotek sdružení dobrovolných hasičů obcí, v případech úrazů nebo nemocí souvisejících se zásahovou činnosti, podpoře hasičského sportu, ale i v dalších oblastech.
 
MV – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR popíše problémy, které v současné době dobrovolné hasiče nejvíce trápí, navrhne k nim řešení a výsledný materiál předloží vládě k projednání. Vznikne tak řada opatření, která pomohou zkvalitnit postavení a činnost jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí v rámci integrovaného záchranného systému, ale i v rámci krizového řízení na úseku ochrany obyvatelstva a při zdolávání mimořádných událostí.
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem