Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nabízí nové číslo časopisu 112

5. 9. 2014 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině měsíce září vychází v pořadí deváté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

úvodu přinášíme zpravodajství z průběhu přehlídky požárních automobilů PyroCar 2014. 
 
V bloku zaměřeném na oblast požární ochrany analyzujeme rozsáhlý zásah jednotek PO při likvidaci havárie ve skladovém areálu u Mladé Boleslavi, seznamujeme s průběhem zkoušek  seskokových matrací, s možnostmi stanovení perimetru při ohledání místa po výbuchu s následným požárem, a také se způsobem zajištění požární ochrany v obchodních domech IKEA. 
 
Činnosti psychologické služby HZS ČR a specifikům práce psychologa při poskytování posttraumatické péče a pomoci lidem zasažených mimořádnými událostmi se věnujeme v rozhovoru s psycholožkou HZS Středočeského kraje v bloku IZS.
 
V části zaměřené na oblasti ochrany obyvatelstva a krizového řízení seznamujeme s průběhem mezinárodních kurzů, zaměřených na výcvik specialistů v oblasti ochrany před účinky chemických zbraní, realizovaných v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. V analytické části se věnujeme problematice zajištění ochrany kulturních hodnot před následky ozbrojených konfliktů nebo vymezení průřezových kritérií pro identifikaci prvku kritické infrastruktury a jejich aplikovatelnosti v České republice.
 
V závěrečném bloku bilancujeme seriál závodů II. ročníku Českého poháru ve dvojboji ozdobený novým národním rekordem ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
 
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
Jaroslav Vykoukal, šéfredaktor

vytisknout  e-mailem