Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází červencové číslo časopisu 112

8. 7. 2013 (Jaroslav Vykoukal) - Ve druhém červencovém týdnu vychází letošní sedmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

 
V úvodu přinášíme zpravodajství o zásahové činnosti HZS ČR a dalších složek IZS při likvidaci následků  červnových ničivých povodní a seznamujeme s novelou zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, která řeší zapojení pojišťoven do financování jednotek profesionálních a dobrovolných
hasičů.
 
V bloku požární ochrana analyzujeme únorový zásah jednotek PO při likvidaci tragických následků výbuchu plynu v bytovém domě ve Frenštátě pod Radhoštěm, přinášíme další díl seriálu o zkouškách požárních automobilů a zabýváme se nejčastějšími nedostatky v projektové dokumentaci a praktickém provedení komínů ve stavbách.
 
Spolupráce příslušníků laboratoře Zařízení Tišnov HZS Jihomoravského kraje s Pyrotechnickou službou Policie ČR a analýza komunikace na TCTV 112 jsou náplní části časopisu zaměřené na oblast IZS.
 
V bloku ochrana obyvatelstva přinášíme první díl seriálu „Ochrana dýchacích cest – historie a současnost“ a informujeme o průběhu mezinárodního kurzu zaměřeného na ochranu proti chemickým zbraním, který se uskutečnil v květnu letošního roku v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč.
 
V časopisu dále naleznete ohlédnutí za Mezinárodním veletrhem PYROS/ISET 2013, nebo informaci podrobného zpravodajství o 15. ročníku Mistrovství Evropy v disciplínách TFA, na němž kralovali naši reprezentanti, kteří získali celkem devět medailí.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem