Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází únorové číslo časopisu 112

V polovině měsíce února vychází druhé letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V jeho úvodu přinášíme hodnocení činnosti HZS ČR v uplynulém roce a připomínáme 1. výročí vzniku „Evropského dne linky 112“.
 
V části věnované požární ochraně analyzujeme zásah na požár dobývacího velkostroje v lomu Bílina, seznamujeme s požárním zabezpečením železničního tunelu Březno u Chomutova a zabýváme se problematikou toxikologie lesních požárů.
 
V části věnované IZS přibližujeme výcvik potápěčů HZS ČR a přinášíme reportáž o práci zdravotníků okresního výjezdového stanoviště záchranné služby v Benešově.
 
Ohlédnutí za prvním rokem působnosti Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín a zhodnocení výsledků loňského předsednictví Francie, České republiky a Švédska v Radě Evropské unie v oblasti civilní ochrany je hlavní náplní bloku ochrany obyvatelstva.
 
V části zaměřené na problematiku krizového řízení přinášíme rozsáhlý materiál věnovaný cvičení orgánů krizového řízení v zónách havarijního plánování, hodnocení způsobu řešení říjnové sněhové kalamity v Jablonci nad Nisou a poznatky a zkušenosti z využití geografických informačních systémů.
 
V časopisu dále najdete rozhovor s genmjr. Ing. Miroslavem Štěpánem, generálním ředitelem HZS ČR, o přípravě výstavby nového celorepublikového střediska pro vzdělávání a výcvik hasičů, informaci o činnosti Vědecké rady generálního ředitele HZS ČR nebo analýzu problematiky volného pohybu služeb.
 
Vložená příloha obsahuje rozbor nákladů na požární ochranu v některých zemích světa a v České republice v letech 2005 až 2007.
 
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.
 
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor
 

vytisknout  e-mailem