Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází poslední letošní číslo časopisu 112

9. 12. 2015 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině prosince vychází poslední letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. 

V úvodu bilancujeme realizaci projektu „Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní“.

Atmosféře vánočních svátků je tradičně přizpůsoben rozbor zásahové činnosti jednotek PO sestavený z tzv. kuriózních zásahů. V bloku zaměřeném na požární ochranu dále seznamujeme se současnými vývojovými trendy ve výrobě hasicích přístrojů a informujeme o novinkách, které byly představeny na mezinárodní výstavě požární techniky CHINA FIRE 2015 v Pekingu.

Realizace projektu zaměřeného na výuku první pomoci v Kraji Vysočina a připomenutí vzniku Centra tísňového volání v Ostravě jsou hlavními tématy části časopisu zaměřené na oblast IZS.

V části orientované na oblast ochrany a obyvatelstva a krizového řízení přinášíme výsledky měření těsnosti lícnic ochranných masek, informujeme o otevření unikátního karlovarského Centra zdraví a bezpečí a seznamujeme se závěry 3. světové konference ke snižování následků katastrof.

závěrečném bloku bilancujeme padesát let činnosti Opravárenského závodu Olomouc a pět let existence Národní základny humanitární pomoci ve Zbirohu.

Vložená příloha obsahuje Metodickou pomůcku pro zřizování, rozmísťování a evidenci bodů záchrany na území České republiky, která je určena vlastníkům lesů.

Součástí časopisu je také příloha věnovaná předání medailí HZS ČR udělených u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu a souhrnný obsah letošního ročníku časopisu 112.      

                          

Jaroslav Vykoukal, šéfredaktor

vytisknout  e-mailem