Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází květnové číslo časopisu 112

10. 5. 2013 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině května vychází páté letošní číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

Podstatná část časopisu je tentokrát věnována požární ochraně historických památek. V jejím úvodu analyzujeme zásah slovenských hasičů na loňský ničivý požár hradu Krásna Hôrka. V další části se zaměřujeme na genezi řešení předmětné problematiky v posledních letech, kdy došlo k výraznému posunu ve spolupráci hlavních zainteresovaných subjektů – HZS ČR, Národního památkového ústavu, Asociace majitelů hradů a zámků v ČR a řady dalších organizací. Poslední část tohoto bloku věnujeme konkrétním odborným problémům souvisejícím s požární ochranou historických objektů, např. kostelů. Tématu je částečně věnována i speciální příloha zabývající se instalací požárně bezpečnostních zařízení a jejími dopady na cenu objektů.

V bloku IZS bilancujeme součinnost složek IZS za uplynulý rok, představujeme HZS Klasických elektráren a informujeme o speciálním kurzu hasičů zaměřeném na manipulaci se zvířaty.
 
Zkušenosti z projektů preventivně výchovné činnosti HZS Jihočeského kraje a analýza prověřovacích cvičení složek IZS v Moravskoslezském kraji tvoří hlavní náplň bloků ochrany obyvatelstva a krizového řízení.
 
V závěrečném bloku mimo jiné seznamujeme s výsledky ankety Hasič roku 2012. V časopisu přinášíme také pozvánku na 16. mezinárodní veletrh požární a bezpečnostní techniky a služeb PYROS/ISET 2013, a na celorepublikový sraz hasičstva -  Hasičské slavnosti Litoměřice 2013.
 
Vydavatelem časopisu je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.           
 
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem