Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vychází červencové číslo časopisu 112

V polovině července vychází letošní sedmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V úvodu přinášíme další díl seriálu věnovaného desetiletí existence nového HZS ČR. V části zaměřené na požární ochranu analyzujeme zásah jednotek PO na rozsáhlý požár průmyslového objektu ve firmě TOS Žebrák. Dále prezentujeme novinky a zajímavosti z veletrhu požární a záchranářské techniky Interschutz – Der Rote Hahn, který se uskutečnil v červnu letošního roku v Lipsku.  
 
V bloku IZS zakončujeme posledním dílem seriál „Doprava ve velkých městech a dojezd jednotek požární ochrany“ a přinášíme poznatky z konference Medicína katastrof 2010.
 
V části ochrana obyvatelstva a krizové řízení seznamujeme se zabezpečením ochrany obyvatelstva ve Francii a informujeme o výsledcích mezinárodní konference Crisis management, kterou uspořádalo MV-generální ředitelství HZS ČR a Univerzita obrany v červnu letošního roku.
 
V časopisu dále naleznete zpravodajství z 5. celorepublikového srazu hasičstva – Hasičských slavností Litoměřice 2010 nebo poznatky z návštěvy delegace HZS hl. m. Prahy u curyšských kolegů. V neposlední řadě informujeme o otevření expozice požární ochrany ve Zbirohu a o péči, kterou poskytuje Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni těm, kteří při výkonu služby utrpěli těžký úraz.
 
Součástí informačního servisu je také přehled grantů pro nestátní neziskové organizace v oblasti požární ochrany, IZS, ochrany obyvatelstva a krizového řízení na rok 2011.
 



Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč. Předplatné a distribuce: Moraviapress a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem