HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkend hasičů: dopravní nehody i záchranná akce v Krkonoších

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 22. do 24. 2. 2019 celkem 48 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 22. 2. 05:25
V areálu firmy v části Piletice v Piletické ulici zasahovaly tři jednotky hasičů u nahlášeného požáru odřezků a pelet. K požáru došlo mimo uzavřené prostory. Škoda byla vyčíslena na asi 10 tisíc korun, příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolné jednotky z Černilova a hradecké části Plácky.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 22. 2. 07:59
Na silnici I/11 odstraňovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a místní dobrovolná jednotka následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hradec Králové – požár – 22. 2. 23:03
Profesionální jednotka z centrální stanice likvidovala požár malého plastového odpadkového koše v ulici Na Okrouhlíku.

Hradec Králové – požár – 22. 2. 23:35
Na kruhovém objezdu u ulice Na Okrouhlíku hasila jednotka další hořící odpadkový koš. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Hněvčeves – dopravní nehoda – 24. 2. 04:21
U dopravní nehody osobního vozidla bez zranění osob zasahovali profesionální hasiči z Hořic a podniková jednotka z Čepro a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Automobil skončil po nehodě částečně mimo vozovku v příkopu a unikaly z něj provozní kapaliny. Hasiči jej zajistili proti vzniku požáru a předali místo zásahu policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Pecka – požár – 22. 2. 07:30
V části Bukovina u Pecky zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolná jednotka z Pecky u požáru velkého plechového kontejneru. Požár se obešel beze škody na majetku.

Hořice – záchrana osob – 23. 2. 16:39
V Havlíčkově ulici zajišťovali profesionální hasiči z Hořic a Jičína vysokozdvižnou plošinu, která hrozila při práci ve výšce pádem. Na plošině se v tu chvíli nacházel člověk, který ji obsluhoval. Hasiči nejprve plošinu i osobu na ní zajistili pomocí nastavovacího žebříku a poté zachránili člověka s využitím výškové techniky. Dále se jednotkám podařilo složit ploštinu tak, aby nikoho v okolí neohrožovala.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Horní Radechová – dopravní nehoda – 22. 2. 07:33
Na silnici I/14 v katastru obce Horní Radechová spadl na dodávkové vozidlo při jízdě stromek. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, na místo byla vyslána profesionální jednotka z Náchoda. Hasiči místo události zajistili a následně jej předali policistům.

Křinice – požár – 23. 2. 10:44
V Křinicích na Broumovsku došlo k požáru klimatizační jednotky v objektu, který slouží pro skladové účely. Po nahlášení požáru byl vyhlášen požární poplach celkem šesti jednotkám požární ochrany, které byly postupně po kontrole objektu odvolávány. Hasiči provedli na místě průzkum a odvětrání objektu, poškozenou klimatizační jednotku vynesli mimo budovu. Škoda byla vyčíslena asi na 120 tisíc korun, podařilo se naopak uchránit hodnoty ve výši asi 2 milionů korun. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Broumova a dobrovolné jednotky JSDH Jetřichov, Meziměstí, Broumov, VEBA Broumov, Křinice.

Police nad Metují – dopravní nehoda – 23. 2. 15:05
Broumovští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který se převrátil na střechu. Událost se stala v katastru části Pěkov na silnici č. 303, nikdo nebyl při nehodě zraněn. Hasiči místo zajistili a pomohli s usměrňováním provozu na komunikaci. Následně asistovali při převrácení vozu zpět na kola a naložení na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bačetín – dopravní nehoda – 22. 2. 11:00
Profesionální jednotka z Dobrušky vyjela k dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 309. Vůz vyjel mimo komunikaci a narazil zde do stromu. Hasiči místo události zajistili, jedna osoba si při nehodě způsobila zranění. Jednotka dále odpojila u havarovaného vozu akumulátor a řídila dopravu v místě nehody.

Dobruška – dopravní nehoda – 24. 2. 19:23
Na silnici I/14 havaroval v katastru obce Chábory osobní automobil, který se střetl se zvěří. Nehoda se obešla bez zranění osob, na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky. Jednotka místo zásahu zajistila, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem a předala místo policistům.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Mladé Buky – technická pomoc – 22. 2. 08:22
V části Hertvíkovice odstraňovala profesionální jednotka z Trutnova strom, který spadl na komunikaci.

Žacléř – technická pomoc – 22. 2. 09:58
V Prkenném Dole odstraňovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře strom z komunikace.

Hostinné – únik nebezpečných látek – 22. 2. 14:14
Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného zasahovali v ulici Sídliště. Došlo zde k drobnému úniku plynu kolem regulátoru.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 22. 2. 15:03
Následky dopravní nehody osobního vozidla odstraňovali v části Labská profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna. Vůz se převrátil po nehodě na bok, nikdo nebyl zraněn.

Svoboda nad Úpou – dopravní nehoda – 22. 2. 15:59
V Úpské ulici havaroval osobní automobil, k nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Trutnova. Automobil zde narazil do ostrůvku. Hasiči místo nehody zajistili, odstranili následky a předali vůz odtahové službě.

Pec pod Sněžkou – požár – 22. 2. 17:59
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/chalupa-v-krkonosich-cela-shorela-pozar-si-vyzadal-jednu-obet.aspx

Špindlerův Mlýn – záchrana osob – 23. 2. 12:05
Zraněnou osobu zachraňovala z nepřístupného terénu v údolí Bílého Labe posádka letecké záchranné služby za pomoci hasiče-leteckého záchranáře z centrální hradecké stanice. Na místě spolupracovali také s horskou službou. Zachraňovaný člověk se vydal cestou od Luční Boudy směrem k údolí Bílého Labe, ale uklouzl na zledovatělém sněhu a zřítil se několik desítek metrů z prudkého srázu do potoka. Na Luční Boudě nachystali záchranáři podvěs pod vrtulník. Ke zraněné osobě se pak spustil hasič společně s lékařem LZS a vyprostili jej z nepřístupného terénu. V podvěsu byl pacient transportován do Pece pod Sněžkou na stanoviště horské služby, kde mu byla poskytnuta lékařská péče a následně byl letecky transportován do zdravotnického zařízení.

Horní Maršov – dopravní nehoda – 23. 2. 17:09
V ulici Promenáda došlo k menší dopravní nehodě dvou osobních vozidel, na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka. Nehoda se stala na parkovišti, kde jedno z vozidel sklouzlo po ledové ploše. Hasiči od sebe vozidla odtáhli a vrátili se zpět na stanici.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje, Horská služba ČR

Odkazy do noveho okna

DN Bačetín (1)

DN Bačetín (1) 

Detailní náhled

DN Bačetín (2)

DN Bačetín (2) 

Detailní náhled

DN Hněvčeves

DN Hněvčeves 

Detailní náhled

DN Horní Maršov

DN Horní Maršov 

Detailní náhled

DN Pěkov, Police n. M.  (1)

DN Pěkov, Police n. M. (1) 

Detailní náhled

DN Pěkov, Police n. M.  (2)

DN Pěkov, Police n. M. (2) 

Detailní náhled

DN Svoboda nad Úpou

DN Svoboda nad Úpou 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.

DN Třebechovice p. O. 

Detailní náhled

P Hradec Králové, odpad

P Hradec Králové, odpad 

Detailní náhled

P Křinice (2)

P Křinice (2) 

Detailní náhled

P Křinice (3)

P Křinice (3) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Piletice (1)

P, Hradec Králové, Piletice (1) 

Detailní náhled

P, Hradec Králové, Piletice (2)

P, Hradec Králové, Piletice (2) 

Detailní náhled

Záchrana, Hořice (1)

Záchrana, Hořice (1) 

Detailní náhled

Záchrana, Hořice (2)

Záchrana, Hořice (2) 

Detailní náhled

Záchrana, Hořice (3)

Záchrana, Hořice (3) 

Detailní náhled

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, Tomáš Novák (2)

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, T... 

Detailní náhled

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, Tomáš Novák (1)

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, T... 

Detailní náhled

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, Tomáš Novák (3)

Záchrana, Špindlerův Mlýn, foto HS ČR, T... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem