Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Včerejší horký den navýšil počet požárů na dvojnásobek

2. 8. 2017 (Nicole Zaoralová) - Horko a sucho navyšuje počty požárů. Včera už jich hasiči likvidovali 108, což je dvakrát více než je dlouhodobý denní průměr. Převažují požáry v přírodním prostředí a také ty, které jsou spojeny se žňovými pracemi. 

hzs-libereckeho-kraje-pozar-pole.jpgNejvětším požárem včerejšího dne byl požár dřevěného historického kostela, který v Třinci (okres Frýdek-Místek) likvidovalo deset hasičských jednotek. Škoda byla odhadnuta na 100 mil. Kč., příčina je v šetření. Požár si vyžádal vyhlášení 2. stupně požárního poplachu. Událost se obešla bez zranění.

Horko vystřídaly bouřky a přívalové srážky. Hasiči tak vyměnili ještě večer proudnice s vodou za motorové pily a likvidovali popadané stromy a větve. Celkem vyjeli k 236 technickým zásahům během celého dne.  Nejvíce zasahovali ve Středočeském kraji. Ve Stvolinkách (okres Česká Lípa) pomáhali hasiči s evakuací dětského tábora. Pozdě večer bylo 60 osob kvůli bouřce převezeno do bezpečí.

Celkem včera vyjeli hasiči k 475 událostem (denní průměr je 290 událostí), zasahovali také u 52 dopravních nehod a 42 úniků látek.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem