Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sobotu vyjížděli hasiči téměř k dvojnásobku požárů než je obvyklé, neděle byla naopak podprůměrná

7. 8. 2017 (Nicole Zaoralová) - Víkend byl z hlediska požárů velmi nevyrovnaný. Zatímco v sobotu 5. srpna vyjížděli hasiči k 93 požárům, což je téměř dvojnásobek dlouhodobého denního průměru, v neděli klesl počet požárů na pouhých 44 (což je naopak o 10% méně oproti průměru). 

Hasiči vyjížděli také k většímu množství dopravních nehod. V sobotu jich bylo 81 a v neděli 71 (dlouhodobý denní průměr je 52 dopravních nehod).

Největší požáry uplynulého víkendu:

Sobota 5.8.

Kraj Vysočina -
okr. Třebíč, Čihalín. Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár prodejny s celkem 28 motorkami a fasády sousedního rodinného domu. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 3,5 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.
Středočeský kraj - okr. Nymburk, Městec Králové. Sedm jednotek hasičů likvidovalo požár strniště. Příčina vzniku požáru je odlétnutý kamínek od disku.
Olomoucký kraj - okr. Prostějov, Bílovice-Lutotín. Pět jednotek hasičů likvidovalo požár střechy rodinného domu, přístřešku a fasády sousedního objektu. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 1,75 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.
Zlínský kraj - okr. Vsetín, Kunovice. Tři jednotky hasičů likvidovaly požár balíkovacího stroje. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 1,5 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.
Ústecký kraj - okr. Teplice, Krupka-Soběchleby. Tři jednotky PO likvidovaly požár osobního vozidla po dopravní nehodě. Při požáru byla jedna osoba usmrcena.

Neděle 6.8.

Středočeský kraj - okres Praha-východ, Stříbrná Skalice. Šest jednotek hasičů likvidovalo následky požáru chaty. Škoda způsobená požárem je předběžně 2,5 milionu Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.
Plzeňský kraj - okres Rokycany, Liblín. Pět jednotek hasičů likvidovalo následky požáru kombajnu na poli. Škoda způsobená požárem je předběžně 3 miliony Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.
Ústecký kraj - okres Děčín, Krásný Buk. Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár roubené chaty. Při požáru byla 1 osoba těžce popálena a 1osoba usmrcena. Škoda způsobená požárem a příčina vzniku požáru jsou předmětem šetření.
 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem