Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Ostravě proběhl dvoudenní sjezd dobrovolných hasičů

7. 7. 2010 (Radek Kislinger) - V aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava v Ostravě-Porubě proběhl ve dnech 3. a 4. července IV. sjezd Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Starosta SH ČMS Ing. Karel Richter mezi mnoha vzácnými hosty přivítal náměstka ministra vnitra Jaroslava Salivara a generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Miroslava Štěpána a zahraniční delegace hasičů ze Slovenska, Polska, Saska a Chorvatska. První zdravici přednesl rektor VŠB - TU Ostrava Prof. Ivo Vondrák...  

Ve svém hlavním vystoupení starosta SH ČMS Ing.. Karel Richter zhodnotil uplynulé pětileté období, zejména připomněl nasazení dobrovolných hasičů u mnoha závažných zásahů, práci s mládeží a také prospěšnost dobrovolných hasičů v oblasti kulturního dění v obcích a městech.

Práci dobrovolných hasičů při neobyčejně tragickém železničním neštěstí ve Studénce v předloňském roce a její společenský přínos ocenil předseda vlády České republiky, od něhož SH ČMS obdrželo Stuhu ke svému Čestnému praporu „Za dlouholetou veřejně prospěšnou činnost při ochraně života, zdraví a majetku občanů“.

 

 

V diskuzi hostů náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Salivar přednesl pozdrav sjezdu a všem dobrovolným hasičům od premiéra vlády České republiky Petra Nečase.

Následně generální ředitel HZS ČR genmjr. Miroslav Štěpán vysoce ocenil spolupráci profesionálních a dobrovolných hasičů. Zvláště pak upozornil na rozšíření preventivní činnosti ze strany hasičů, která příznivě ovlivnila snížení počtů požárů. Dále hovořil o snaze širšího zařazení jednotek SDH obcí do plánu výjezdů, aby jejich podíl na zásazích hasičů se zvýšil i nad dnešních 30 procent. „Za uplynulých deset let začala veřejnost vnímat hasiče jako velmi kvalifikovanou složku,“ řekl mj. generál Štěpán.

 

 

 

Zpravodajství ze sjezdu:  http://www.dh.cz/index.php?option=com_content&view=category&id=78&Itemid=130

 

kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 
www.hzscr.cz

vytisknout  e-mailem