Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Úspěch českých hasičů na 10. Světových hasičských hrách

V Liverpoolu právě skončili 10. Světové hasičské hry, odkud si česká výprava přiváží 45 medailí!  

Logo WFG 2008Logo WFG 2008
Vedle atletických disciplín hasiči soutěžili také v dalších sportech, jako je lezení na umělé stěně, kanoistika, orientační běh, tenis, kulturistika, cyklotrenažér, silový trojboj a hlavně v nejnáročnějším závodě TFA. (Nejtvrdší hasič přežije). Do této disciplíny se přihlásilo téměř 600 hasičů z celého světa včetně úřadujícího mistra Evropy Lukáše Nováka ( HZS Pardubického kraje). Čeští hasiči vybojovali v této náročné disciplíně, která byla rozdělena do věkových kategorií, celkem čtyři zlaté, dvě stříbrné a pět bronzových medailí. Favorizovaný Lukáš Novák získal ve světové konkurenci krásné druhé místo.
 
Vůbec nejúspěšnějším Čechem na hrách se stal Vladimír Vysocký (HZS Moravskoslezského kraje), který získal hned tři zlaté medaile: v cyklistickém sprintu na trenažéru, v překážkové dráze a v kategorii nad 50 let v disciplíně TFA. V této královské disciplíně vybojoval zlato také Michal Mour v kategorii nad 30 let (HZS Středočeského kraje), Jaromír Barcuch v kategorii nad 55 let (HZS Olomouckého kraje) a zvítězil také český reprezentační tým.
 

Liverpool GarayabeachLiverpool Garayabeach
V celkovém hodnocení národů podle počtu medailí se Česká republika umístila na 9. místě, když získala 23 zlatých, 11 stříbrných a 11 bronzových medailí! (Oficiální výsledky posledních disciplín, kde měly české barvy také značné šance, dosud nebyly zveřejněny.)
 
Úspěšná česká výprava se zpět do republiky vrátí dnes 2.9.
 
Světové hasičské hry se v anglickém Liverpoolu konaly od 26.8. do 2.9. 2008 a zúčastnilo se jich téměř 3000 hasičů – sportovců z více než 40 států včetně týmu hasičů z České republiky.
Více informací o Světových hasičských hrách v Liverpoolu lze nalézt na www.wfg08.com.


kpt. Ing. Bc. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.:   950 819 867
Mobil: 724 193 394
E-mail:ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem