Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ukončení soutěže Nový kabát pro 112

K výročí evropského dne tísňové linky 112 vyhlásilo MV – generální ředitelství HZS ČR spolu s HZS krajů dne 11. února soutěž pod názvem Nový kabát pro 112. Od tohoto dne až do včerejška 15. dubna mohli všichni nadaní malíři a grafici zasílat své návrhy do soutěže. 

A z došlých návrhů je vidět, že tísňová linka 112 má mnoho příznivců. V soutěži se sešlo téměř 250 obrázků a grafických návrhů. Přestože byla soutěž určena pro děti, aktivně se zapojovali dospělí i senioři. To nás samozřejmě těší a rozhodli jsme se proto rozšířit hodnocení i na tyto kategorie.
 
Krajská kola byla již ukončena a vyhodnocena a vítězové postoupili do celostátního kola. Zde se nyní sejdou porotci z řad hasičů, kteří mají na starosti provoz a obsluhu tísňové linky, preventivně výchovnou činnost a propagaci, aby zvolili ty nejlepší návrhy.
 
A práci budou mít nelehkou, protože nápadů a množství ztvárnění je opravdu hodně.
 
„Velmi mě zájem o tuto soutěž potěšil a překvapil. Je pravda, že o českém logu linky 112 již dlouho uvažujeme a tak si myslím, že z mnohých nápadů můžeme čerpat inspiraci“ dodává k velkému zájmu o soutěž plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel odboru operačního řízení, MV – generálního ředitelství HZS ČR.
 
 
Vítězové soutěže budou pozváni na slavnostní vyhodnocení do Expozice požární ochrany ve Zbirohu, kde dne 5. května 2012 proběhne slavnostní zahájení sezóny, které bude provázeno celou řadou zajímavých akcí a ukázek historické techniky.
 
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem