Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Srpnové číslo časopisu 112 se speciální přílohou

MV-generální ředitelství HZS ČR vydalo v pořadí již osmé letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112.  

 
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme hasební zásah jednotek PO na požár skladovací haly v Mladé Boleslavi, který komplikovala zřícená střešní konstrukce, seznamujeme se zkušenostmi s využití ohňového trenažéru v OUPO Brně a informujeme o realizaci preventivního programu Hasík v Jihomoravském kraji.
 
 
V oblasti IZS seznamujeme s alternativami likvidace velkochovů drůbeže nakažené chřipkou ptáků.

 
V části věnované ochraně obyvatelstva připomínáme šedesáté výročí podepsání Ženevských úmluv a informujeme o možnostech poskytování humanitární pomoci postiženému obyvatelstvu.

 
Hodnocení předsednictví ČR v Radě EU v oblasti civilní ochrany je hlavním tématem části časopisu zaměřené na krizové řízení. Dále seznamujeme s vnějšími havarijními plány na území Pardubického kraje a přinášíme úvahu k problematice projektování územního rozvoje a zajištění bezpečnosti rozvíjeného území.

 
V závěrečném bloku informujeme například o realizaci pilotního preventivního projektu Bezpečné bydlení nebo o průběhu letošního ročníku soutěže Rallye Rejvíz.

 
Speciální vložená příloha je věnována souhrnnému zpravodajství z mezinárodních hasičských soutěží CTIF, které se v červenci uskutečnily v Ostravě.

 
 
Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                       
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem