Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolupráce s Francií bude i nadále pokračovat

20. ledna 2012 (Nicole Zaoralová) Dnes 20. ledna 2012 se generální ředitel HZS ČR plk. Drahoslav Ryba setkal s nově jmenovaným francouzským atašé pro vnitřní bezpečnost v Praze, panem Laurentem Klimtem.  

Laurent Klimt a Drahoslav RybaLaurent Klimt a Drahoslav Ryba
Oba představitelé vyjádřili potěšení nad velmi dobrými vztahy mezi českými a francouzskými hasiči, jejichž dlouhodobá spolupráce byla stvrzena v loňském roce Smlouvou o spolupráci v oblasti ochrany obyvatelstva, prevence a řešení mimořádných událostí. Tato spolupráce zahrnuje například vzájemnou pomoc při řešení mimořádných událostí, vysílání záchranných jednotek, jednotlivých odborníků, poskytnutí předmětů pomoci, výměnu poznatků, organizování seminářů nebo společných cvičení.
 
„Na naší vzájemné spolupráci oceňuji především to, že je zaměřena šířeji, než pouze na vzájemnou pomoc při zásazích, ale že je směřována i do oblasti výzkumu, ochrany obyvatelstva apod.“, dodal plk. Ryba.
 
Hlavním cílem dnešního setkání bylo domluvení vzájemné spolupráce při návštěvě francouzského generálního ředitele civilní ochrany a krizového řízení prefekta Jean-Paul Kihla v Praze u příležitosti veletrhu bezpečnostních materiálů pořádaného Francouzským velvyslanectvím v květnu letošního roku.
 
Plk. Ryba ubezpečil pana Klimta, že se hodlá i nadále zasazovat o to, aby spolupráce mezi oběma bezpečnostními sbory fungovala tak dobře, jako doposud. A přislíbil podporu HZS ČR při návštěvě prefekta Kihla v Praze.
 
 
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem