Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v lednovém čísle časopisu 112

V lednu vychází první číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

Lednové číslo zahájí generální ředitel Hasičského záchranného sbor ČR svým poděkováním za všechny úspěchy sboru v roce 2017.

V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA vám přinášíme článek o požárech fotovoltaických elektráren. Dozvíte se o výzkumných projektech Technického ústavu požární ochrany, ale také, jak důlním záchranářům při jejich práci pomáhá dron mapovat území.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM se dočtete o protipovodňovém cvičení CZECH MODEX 2017, které proběhlo v říjnu 2017 v imaginárním státě Modulistán. Další zajímavostí jsou opět Novinky chemické služby. Tentokrát zaměřené na vzdělávání v oblasti chemické služby.

Rubrika OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ sděluje, jak Hasičský záchranný sbor ČR společně s personálem obchodních center zvyšuje ochranu obyvatelstva v těchto objektech. Přečtete si zajímavosti ze 14. ročníku celostátní konference Medicína katastrof s podtitulem Zkušenosti, příprava, praxe. Dále o konferenci ochrany obyvatelstva v 21. století, kterou uspořádala pracovní skupina Ochrana obyvatelstva AFCEA.

V informacích se dozvíte vyhodnocení činnosti České asociace hasičských důstojníků za rok 2017. Také o  oceněních dobrovolných hasičů za zásahovou i preventivní činnost v anketě Dobrovolní hasiči roku nebo o semináři pro odborně způsobilé osoby Vězeňské služby ČR v oboru požární ochrany.

V přílohách časopisu najdete veletrhy a výstavy pořádané u nás i v zahraničí a kalendář hlavních sportovních soutěží pro rok 2018.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR   

vytisknout  e-mailem