Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Provádíme evakuace našich občanů z evropských letišť

15. 3. 2020 (TP) - Zajišťujeme pro Ministerstvo zahraničních věcí České republiky přepravu našich občanů, kteří uvízli na evropských letištích z důvodu karanténních opatření. 

Dnes, v 1:00 hodin ráno, dorazil autobus Záchranného útvaru HZS ČR na letiště ve Vídni, odkud již přivezl české občany do Brna. Další dva autobusy budou vypraveny stejnou trasou do Vídně dnes večer, kam dorazí kolem 21:00 hodin, a přepraví naše občany opět do Brna.

Jeden autobus HZS Středočeského kraje vyrazil dnes v 6:00 ráno na letiště do Mnichova, příjezd do Mnichova by měl být v 12:30, odtud přepraví občany do Plzně. Druhý autobus by měl do Mnichova vyrazit ještě dnes odpoledne a měl by být na místě ve 21:00 hodin, opět by přepravoval občany do Plzně.

Další autobus HZS Libereckého kraje vyráží v 12:00 z Liberce na letiště Frankfurt, kam by měl dorazit ve 21:30 a přiveze naše občany do Prahy.

Všechny cesty jsou samozřejmě realizovány, ve spolupráci s krajskými hygienickými stanicemi, za přísných hygienických opatření tak, aby byla minimalizována možnost dalšího přenosu nákazy.

evakuace obcanu ze zahranici 10.jpeg

evakuace obcanu ze zahranici 9.jpeg

evakuace obcanu ze zahranici 7.jpg

evakuace obcanu ze zahranici 8.jpeg
 

vytisknout  e-mailem