Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečnými látkami V. – Dekontaminační technika

REACT EU+MMR Barevné RGB.jpg

Projekt Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečnými látkami V. – Dekontaminační technika je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020 (REACT-EU).

Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky v letech 2020 až 2023 připravilo a realizuje projekt Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky na epidemii COVID-19 a na mimořádné události s dalšími nebezpečnými látkami V. – Dekontaminační technika.

Cílem projektu je zvýšení připravenosti Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) na mimořádné události související s epidemií COVID-19 a na mimořádné události s výskytem dalších nebezpečných látek v úrovni dekontaminační techniky, které bude provedeno tak, aby HZS ČR mohl lépe reagovat na dopady krize související s epidemií COVID-19; a to za účelem zajištění rychlého a efektivního poskytnutí pomoci obyvatelstvu zasaženému mimořádnou událostí.

Cíle bude dosaženo pořízením dekontaminační techniky a specializovaného vybavení používaného v souvislosti s infekčním onemocněním COVID-19 a haváriemi s přítomností nebezpečných látek, včetně prostředků pro údržbu použitých věcných prostředků po zásahu na nebezpečné látky. Pořízená technika doplní potřebnou chybějící nebo nahradí současnou zastaralou techniku.

Pořízená technika a vybavení (= výstupy projektu) budou v majetku HZS ČR a budou využívány při zásahové činnosti dle aktuálních potřeb. Vybavení HZS ČR moderní technikou umožní efektivně zasáhnout vůči mimořádným událostem a snížit jejich dopad na území, jeho obyvatele, infrastrukturu a životní prostředí, posílit odolnost, vybavenost a zvýšit tak připravenost této složky integrovaného záchranného systému na výkon činností při řešení mimořádných událostí především při epidemii COVID-19 a s výskytem dalších nebezpečných látek (reakce na dopady krize související s epidemií COVID-19).

Pořízená dekontaminační technika specializované vybavení budou zaměřené na podporu činností prováděných HZS ČR především v souvislosti s mimořádnými události souvisejícími s epidemií COVID-19 a s výskytem dalších nebezpečných látek. Pořízená dekontaminační technika a specializované vybavení v majetku HZS ČR budou následně využívány při zásahové činnosti dle aktuálních potřeb.

Registrační číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016856

Příjemce dotace z IROP: Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky

Povinná publicita

Napsali o nás

vytisknout  e-mailem