Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v červencovém čísle časopisu 112

8. 7. 2016 (Zuzana Cikhartová) - V polovině července vychází letošní sedmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V první části věnované POŽÁRNÍ OCHRANĚ seznamujeme s řešením požáru expedice výrobní haly ve Vyškově, který i přes vysoce profesionální zásah jednotek PO způsobil mimořádně vysoké škody. V tematickém bloku IZS přinášíme článek o činnosti týmu posttraumatické péče u HZS Libereckého kraje, který bilancuje rozvoj týmu od svého vzniku v roce 2006, kdy začal pomáhat příslušníkům i zaměstnancům HZS ČR po traumatizujících událostech prožitých při plnění služebních a pracovních úkolů. Následuje rozhovor s  MUDr. Petrem Kolouchem, MBA, který již rok řídí pražské záchranáře. Z oblasti OCHRANY OBYVATELSTVA se dočtete o prověrce České školní inspekce, jaká je úroveň vzdělávání v bezpečnostních tématech a dále o přípravách a případné realizaci opatření na snížení následků povodní nebo vlny veder a sucha nové mezirezortní pracovní komise Voda-sucho. Mezi INFORMACE Z DOMOVA jsme zařadili další návštěvy generálního ředitele HZS ČR, tentokrát v Plzeňském a Karlovarském kraji. Dále se dozvíte zajímavosti o oslavách 150. narozenin budějovických hasičů. V závěru přinášíme výsledky sportovních událostí, a to z prvních kol Českého poháru ve dvojboji, z Harrachovského mamuta a dále úspěchu na Mistrovství HZS ČR v kopané.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: Moraviapress, s.r.o., U póny 3061, 690 02 Břeclav, tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.                                      

Mgr. Zuzana Cikhartová, redaktorka

 

vytisknout  e-mailem