Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování pro hasiče

Nedávné povodně na severu Čech za sebou zcela jistě zanechají hluboké jizvy. Nejen ve tváři krajiny, ale také na mnoha duších povodněmi postižených lidí. Své si také z těchto povodní odnese nejeden hasič, který v těchto oblastech zasahoval nebo se nějakým způsobem podílel na přípravě pomoci v postižených oblastech. Možná si mnozí z nich dnes myslí, že se na jejich činy brzy zapomene. Opak je pravdou. Jejich činy se hluboce vryly do paměti mnohých lidí. Posuďte sami, poděkování zaslané čelnímu představiteli profesionálních hasičů mluví za vše. 

Vážený pane generální řediteli,

Viděl jsem následky katastrofy, tady u nás na severu. Nevím, zda je smysluplné mé oslovení na místo nejvyšší, nicméně rád bych poděkoval touto cestou všem hasičům všeobecně, ač se mne událost nikterak osobně nedotkla. Viděl jsem, že jejich pracovní nasazení překonává v mnoha směrech ostatní složky. Za celou dobu jsem neviděl jediného, který by se snažil „zašít“. Nedokážu si představit zvládnutí události, bez těchto mnohdy dobrovolných a samozřejmě profesionálních lidí - hasičů, patří jim obrovské dík!!! Myslím, že můžete být právem hrdý na jejich činnost, bez které se nelze obejít.   
                                 
S úctou k Vaší profesi Jaroslav Vojtěch, Liberec
 
 
 
Vážený pane generální řediteli!

     Společně s manželkou jsme starobní důchodci. S manželkou se shodujeme v tom,že nejpotřebnějšími profesemi v naší republice jsou lékaři, hasiči a policie. Každý realistický uvažující občan naši republiky snad dokáže vnímat tu skutečnost, že lékaře potřebuje každý z nás a drtivá většina z nich jsou špičkoví odborníci zachraňující život. Dle mého názoru však nejvíce odvahy a velké obětavosti proukazuje nám občanům při každodenním životě právě HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR, za což mu patří velká úcta a poděkování. Zejména nebylo možné přehlédnout neskutečnou obětavost, horlivost a nasazení při povodních, které postihly během letošního roku mnoho míst naší republiky.
                                                                                     
Miroslav REICH, Hodonín
 
 

kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 

 

vytisknout  e-mailem