Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nové videoklipy Hasičského záchranného sboru ČR

28. 10. 2018 (Nicole Zaoralová) - Od koňských spřežení po hasičské tanky, Obecné představení, Jsem Hasič a Zahraniční mise USAR a humanitární pomoc 

Spolu s oslavami československé státnosti přichází Hasičský záchranný sbor ČR s novými propagačními klipy, které si kladou za cíl představit práci hasičů jak v rámci výjezdu, tak v nevýjezdové části. První čtyři videoklipy Vám budeme od čtvrtka 25. října 2018 do neděle 28. října 2018 po jednom představovat na našich webových a facebookových stánkách. Začínáme, jak jinak, než pohledem do hasičské historie.

Neděle 28. října 2018: Jsem hasič

Sobota 27. října 2018: Obecné představení HZS ČR

Pátek 26. října 2018: Zahraniční mise a humanitární pomoc

Čtvrtek 25. října 2018: Sto let československé státnosti - sto let profesionálních hasičů


Autorem propagačních klipů je režisér, kameraman a dramaturg BcA. Jiří Studnička, který již více než dva roky úzce spolupracuje s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje. Společně vytváří jednak video zpravodajství ze zásahové činnosti krajského sboru, ale také instruktážní a dokumentární videa s tématikou záchranářství ve všech podobách.

Jiří Studnička a jeho kolegové jsou skuteční profesionálové za kamerou, na svém kontě mají řadu ceněných především dokumentárních pořadů. Zároveň díky úzké spolupráci a výrazné podpoře ze strany Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje se z filmaře Jiřího Studničky stal velký hasičský nadšenec. Společně jsou Jiří Studnička a Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje podepsáni, například pod úspěšnou kampaní bezpečnostních rizik s názvem Ty to zvládneš či Osudová rozhodnutí (http://www.tytozvladnes.cz/)

Na tvorbu propagačních klipů před jejich představením během oslav československé státnosti bylo velmi málo času. Během pouhých 72 hodin vznikla prezentace Hasičského záchranného sboru ČR tak, aby věrně představila poslání profesionálních hasičů. Na tvorbě propagačních klipů se kromě filmařského štábu podílela celá řada hasičů z HZS Karlovarského kraje.

Co bylo nejtěžší, popisuje sám tvůrce klipů. "Bylo nutné vystavit jasnou dějovou linku, která ukáže hasiče jako člověka, pro kterého je pomoc druhým vším, co by chtěl dokázat. A že pro to nezná hranic ani osobních ani materiálních. Být hasičem je poslání, které vyžaduje obrovské úsilí. A tyto spoty ukazují nejen to odhodlání, ale i náročnost a především obrovskou potřebu mít kolem sebe někoho, jako jsou profesionální hasiči.uvedl Jiří Studnička.

Věříme, že se Vám klipy budou líbit. Veřejně se poprvé objeví na velkoplošných obrazovkách na Letenské pláni od tohoto pátku 26. října 2018 do neděle 28. října 2018.

Mediální kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem