Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na německém veletrhu Interschutz zaujala česká mobilní biologická laboratoř

16. 6. 2015 (Nicole Zaoralová) - Ve dnech 8. – 13. června 2015 se představil Hasičský záchranný sbor ČR na mezinárodní výstavě požární prevence, zmírňování následků katastrof, záchranářství a bezpečnosti „Interschutz 2015“ v německém Hannoveru. 

Stánek HZS ČR se těšil velké pozornosti.  Mnoho návštěvníků, upoutaných propagačním filmem o širokém spektru činnosti našich hasičů, si pozorně prohlíželo vystavené informační panely. Na odbyt šla i publikace se stručným popisem působnosti HZS ČR doplněná výstižnými fotografiemi.
Lidé se zajímali o výbavu mobilní biologické laboratoře a její možnosti detekce těchto látek ale i o široké spektrum detekční, identifikační a monitorovací techniky, od špičkových přístrojů zaměřených na identifikaci a detekci plynů a par, až po identifikaci neznámých kapalných a pevných látek, prezentované Institutem ochrany obyvatelstva.
Odborníci z výše uvedených oborů diskutovali o vystavených metodikách identifikace neznámých pevných a kapalných látek pomocí Ramanova, infračerveného a rentgen-fluorescenčního spektrometru i o metodice určení nebezpečných vlastností látek neznámého složení. Hasičský záchranný sbor ČR se touto zdařilou akcí kladně zapsal ještě hlouběji do povědomí široké zahraniční veřejnosti.
 
Autor textu: Ing. Mgr. Huber Janota, Institut ochrany obyvatelstva generální ředitelství HZS ČR
 
Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství  Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

 

Odkazy do noveho okna

Clipboard01

Clipboard01 

Detailní náhled

Clipboard03

Clipboard03 

Detailní náhled

Clipboard04

Clipboard04 

Detailní náhled

Clipboard05

Clipboard05 

Detailní náhled

DSC00166

DSC00166 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem