Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra Radek John navštívil generální ředitelství HZS ČR

19. července 2010 (Radek Kislinger) - Ve velice přátelském duchu proběhla dnešní návštěva ministra vnitra Radka Johna na půdě MV – generálního ředitelství HZS ČR v Praze. Poprvé po nástupu do své funkce navštívil ministr zdejší chráněné podzemní prostory, kde je mimo jiné umístěno centrální operační informační středisko HZS ČR.  

 

John.jpgMinistr vnitra Radek John byl od začátku setkání velice zvídavý

V místnosti, která je primárně určena pro činnost ústředního krizového štábu, přivítalo ministra vnitra Radka Johna vedení generálního ředitelství HZS ČR v čele s generálmajorem Miroslavem Štěpánem. Po krátkém úvodu vedli všichni zúčastnění věcné jednání týkající se koordinace činností a informačních toků mezi orgány státní správy a samosprávy při řízení mimořádných událostí. Zmíněny byly také některé finanční aspekty, které tyto činnosti provází stejně jako financování sil a prostředků v rámci poskytování humanitárních pomocí v zahraničí. 
V závěru návštěvy si Radek John vyzkoušel video konferenční hovor s Českým hydrometeorologickým ústavem. Celkově se seznámil s činností operačního informačního střediska včetně toku dat při volání na tísňovou linku 112. 
Ministr vnitra Radek John svou návštěvu shrnul těmito slovy: "Na základě toho, co jsem zde viděl, musím konstatovat, že jsem velice potěšen vysokou úrovní celkového zabezpečení řízení mimořádných událostí v České republice. Už jen to potvrzuje současné renomé hasičů ve společnosti. A já jsem opravdu hrdý na to, že můžu stát v čele resortu, pod které toto vše spadá."
 
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil : +420 602 215 142
E-mail: radek.kislinger@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem