Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Medaile od kominíků

26. 4. 2013 (Nicole Zaoralová) - V pátek dne 19. dubna 2013 se konala v Táboře v hotelu Dvořák Valná hromada Společenstva kominíků České republiky. Za Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky se zúčastnili: ředitel odboru vnějších vztahů a legislativy plk. JUDr. František Vavera, Ph. D., vedoucí oddělení technické prevence plk. Ing. Zdeněk Hošek a vrchní komisař kpt. Ing. Blanka Menclová Špundová. Za Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje ředitel územního odboru Tábor plk. Ing. Petr Hojsák. 

Jako každým rokem byli pozváni také zástupci kominických spolků a cechů z Rakouska, Spolkové republiky Německo, Polska a Slovenska, zástupci Vysoké školy báňské, středních škol, které vyučují kominické řemeslo a zástupci Hospodářské komory a Ministerstva průmyslu a obchodu.
 
 
Na letošní Valné hromadě ocenilo Společenstvo kominíků České republiky dlouhodobou práci hasičů jak na krajských úrovních spolupráce příslušníků hasičského záchranného sboru s regionálními kominickými cechy tak příslušníky MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky v oblasti legislativy a technické prevence. 


Plk. Ing. Zdeněk Hošek a kpt. Ing. Blanka Menclová Špundová převzali od Společenstva kominíků České republiky medaili „Za mimořádné zásluhy o rozvoj kominického řemesla v České republice.“


Kominická medailekpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Foto: ivo.havlik@studiomatrix.cz

 
 

 

Odkazy do noveho okna

Florián na kominické medaili

Florián na kominické medaili 

Detailní náhled

Kominická medaile

Kominická medaile 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem