Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lednové číslo časopisu 112 se speciální přílohou

9. 1. 2014 (Jaroslav Vykoukal) - V lednu vychází první číslo nového ročníku časopisu 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva.  

V úvodu přinášíme rozhovor s generálním ředitelem HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslavem Rybou, jehož tématem je hodnocení současného postavení sboru a perspektivy naplňování jeho poslání v dalším období.
 
V tematickém bloku požární ochrana analyzujeme zásah na požár mostu přes řeku Bečvu způsobený závadou elektrické instalace, a seznamujeme  s výsledky zkoušek hoření odpadu v plastových kontejnerech.
 
V části IZS najdete mimo jiné analýzu zásahu záchranářů po bombovém útoku v Bostonu nebo ohlédnutí za desetiletím psychologické služby HZS ČR.
 
V bloku věnovaném ochraně obyvatelstva a krizovému řízení seznamujeme se závěry mezinárodní konference k aktuálním problémům ochrany obyvatelstva, bezpečnostního výzkumu a vzdělávání, která se uskutečnila v prosinci loňského roku v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, se specifiky ochrany obyvatelstva v Moravskoslezském kraji a s průběhem cvičení orgánů krizového řízení Populex 2013.
 
V závěrečném bloku uveřejňujeme rozhovor se šesti příslušnicemi HZS ČR, které svůj život zasvětili práci v požární ochraně, bilancujeme pětileté
působení Záchranného útvaru HZS ČR a informujeme o některých nových právních předpisech a jejich dopadu na činnost složek IZS.          
 
Vložená příloha obsahuje souhrnný přehled veletrhů a výstav organizovaných v České republice a v zahraničí v letošním roce.
 

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                              

Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem