HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Leden: Akce s tematikou PVČ a „hasičská osvěta“

Měsíc leden odstartoval další rok plný zážitků a poznání. 

FotoDěti z 1. třídy liberecké základní školy ulice Kaplického při návštěvě liberecké stanice navštívily Krajské operační a informační středisko HZS LBK a seznámily se s jeho činností.  Na stanici v Jablonci nad Nisou si děti z kroužku hasičů z Nové Vsi nad Nisou prohlédly a vyzkoušely polygon sloužící pro výcvik našich hasičů a odvážnější děti si mohly vyzkoušet hašení vodou z požárních hadic. Děti si dále v rámci celoročního programu pro ZŠ – Já už vím, jak se ochráním – povídaly s našimi příslušníky o tom, co hasiči dělají, co má hasič na sobě a co používá při své práci, o riziku vzniku požáru v domácnosti, volání na tísňové linky a jak správně nahlásit mimořádnou událost. Seznámily se s výjezdovou technikou a technickými prostředky požární ochrany. Na závěr děti dostaly drobné odměny s hasičskou tematikou. 

Příslušníci s programem pro ZŠ – Já už vím, jak se ochráním – jeli i za dětmi, a to na Základní školu Antonína Bratršovského v Jablonci nad Nisou. Celkem bylo s tematikou požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva seznámeno za tento měsíc 82 dětí ve věku 6 až 9 let.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Pro informace o dalším nakládání s pořízenými obrazovými záznamy a s případnými žádostmi o jejich výmaz se můžete obracet na e-mail: lbk.personalni@hzscr.cz.

Foto

vytisknout  e-mailem