Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru v tržnici SAPA v Praze 4

Čtvrtek 6. 11. 2008 v 17:15 hod (Rudolf Kaiser) - Požár skladu s textilem v areálu tržnice Sapa Praha 4, Libušská byl ohlášen 6. 11. 2008 v 00,33 hodin.  

Na likvidaci požáru byly ihned nasazeny jednotky HZS Praha, HZS podniků, HZS Středočeského kraje, jednotky Sborů dobrovolných hasičů. Na vyžádání velitele zásahu Generální ředitelství HZS ČR povolalo k zásahu jednotky hasičů ze Středočeského, Plzeňského, Královehradeckého, Jihočeského a Ústeckého kraje. Na místě také zasahuje vrtulník Letecké služby Policie ČR, který provádí hašení ze vzduchu.
 
Průběžně bylo nasazeno 60 jednotek požární ochrany, v nichž s požárem bojuje více než 350 hasičů. Oheň budovu značně poškodil. Jeden hasič utrpěl otřes mozku a byl hospitalizován v nemocnici. Během zásahu bylo prováděno měření koncentrace škodlivin v ovzduší 30 pevnými monitorovacími stanicemi, které nepřesáhlo povolené hygienické normy. 
 
Prostřednictvím sdělovacích prostředků a městských strážníků byli obyvatelé preventivně informováni o možném nebezpečí, zejména aby nevětrali a zbytečně nevycházeli na volná prostranství.
 
Vyčíslit výši škody a stanovit příčinu vzniku požáru je v tuto chvíli předčasné.
 
Operační středisko Generálního ředitelství HZS ČR zajišťuje mezikrajskou výpomoc dle průběžných požadavků HZS hl. m. Prahy a spolupracuje s operačním střediskem Policejního prezídia ČR na zajištění průjezdu hasičských vozidel hlavním městem. Průběžně je doplňována dýchací technika a v současné době jsou nasazovány osvětlovací agregáty.
 
 
Řídící důstojník
Generálního ředitelství HZS ČR
Plk. Ing. Rudolf Kaiser

vytisknout  e-mailem