HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jak správně nahlásit mimořádnou událost? Nejen to se děti učily od hasičů

Měsíc červen byl nabitý akcemi a HZS Libereckého kraje byl při tom. Z větších akcí jsme se účastnili Dnu IZS v Jablonci nad Nisou, Dnu s IZS v Jilemnici, Armádního dne v Semilech a Krajských hasičských slavností v Zákupech. 

Den IZS v JilemniciDen IZS v Jilemnici

Návštěvníci těchto akcí si mohli prohlédnout přistavenou techniku. Pro dětské návštěvníky byla připravena formou znalostních kvízů a her možnost seznámit se s možnými riziky vzniku požáru v domácnosti, voláním na tísňové linky, s tématem ochrany obyvatelstva např. kolik máme varovných signálů, co je evakuační zavazadlo nebo co je improvizovaná ochrana těla. Ti nejmenší si mohli vyzkoušet obléknout postavičky hasiče, policisty a záchranáře. Jako odměna byly pro děti připraveny omalovánky, pexesa, záložky, rozvrhy hodin, naučné brožury, bonbóny a další. Tyto akce přilákaly celkem zhruba dva a půl tisíce lidí, z toho většina byly děti.

Příslušníci HZS LBK vyjeli za dětmi např. na základní školu do libereckých VratislavicPříslušníci HZS LBK vyjeli za dětmi např. na základní školu do libereckých Vratislavic

Vyjeli jsme do mateřských, základních i středních škol

Příslušníci HZS Libereckého kraje zařazení na úseku ochrany obyvatelstva a civilní nouzové připravenosti navštívili také 3 mateřské školy, 2 základní školy a 2 střední školy (Mateřskou školu v Benešově u Semil, Mateřskou školu Maršovice, Mateřskou školu Zásada, Základní školu ve Vratislavicích nad Nisou, Gymnázium Česká Lípa, Střední školu Semily a Euroškolu Česká Lípa). Děti a studenti byli seznámeni například s riziky vzniku požáru v domácnosti, voláním na tísňové linky, jak správně nahlásit mimořádnou událost a jak bezpečně rozdělávat oheň v přírodě. Celkem bylo s tematikou požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva seznámeno přes 280 dětí a studentů.

Exkurze dětí na stanicích

V červnu proběhlo na stanicích HZS Libereckého kraje 8 exkurzí, kde se děti a studenti seznámili s výjezdovou technikou, technickými prostředky požární ochrany, prohlídli si zázemí pro hasiče a povídali si o jejich činnosti. Celkem nás na stanicích navštívilo 183 dětí a studentů a 37 dospělých.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Jedna z exkurzí dětí na hasičské staniciJedna z exkurzí dětí na hasičské stanici

Děti si mohly vyzkoušet součásti zásahového oděvu hasičůDěti si mohly vyzkoušet součásti zásahového oděvu hasičů

Odkazy do noveho okna

Den IZS Jilemnice

Den IZS Jilemnice 

Detailní náhled

Den IZS Jilemnice

Den IZS Jilemnice 

Detailní náhled

Den IZS Jilemnice

Den IZS Jilemnice 

Detailní náhled

Den IZS Jilemnice

Den IZS Jilemnice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem