Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Iron fireman

Středa 17. 9. 2008 (Petr Kopáček) - Nové prostředí nejvyšší budovy v České republice CITY TOWER a nový styl závodu, to jsou lákadla na atraktivní hasičskou exhibici TFA. Poprvé budou diváci moci sledovat i výstup do nejvyššího patra na velkoplošné obrazovce.  

 Profesionální hasiči z České republiky, Slovenska, Rakouska, USA, Velké Británie, Polska a Maďarska se utkají v trojboji, který prověří jejich fyzickou zdatnost. Hasiče čeká rozbalování hadic  na vzdálenost 50 metrů, 100 úderů 9kg palicí, přeskok dvou bariér a přenesení dvou 20kg barelů. Na závěr této silové části musí hasiči přenést  80kg figurínu. Tím ale jejich závod nekončí, čeká je totiž to nejtěžší, vyběhnout do posledního 28.patra nejvyšší budovy v ČR – CITY TOWER. Vše se absolvuje bez přestávky a v plné výzbroji. Letošní novinkou je atraktivní paralelní závod a cena pro vítěze – 1.000€.  Na startu se objeví ti nejlepší hasiči z ČR a Evropy. Překvapením by mohla být i účastnice něžného pohlaví a hasič z USA. Poprvé budou diváci moci sledovat i výstup do nejvyššího patra na velkoplošné obrazovce.

Soutěž je pod záštitou ředitele pražských hasičů pana plk.Bc. Dalibora Gosmana a vzdává hold hasičům, kteří zahynuli pro záchranu druhých. Akce se koná již po šesté v atraktivním prostředí nejvyšších budov v České republice na pražské Pankráci. Spolu se serverem POŽÁRY.cz jí pořádá Městská část Praha 4 a společnost ECM jako majitel nově zrekonstruované budovy bývalého Rozhlasu, dnes CITY TOWER. 

Pro diváky je připraven i doprovodný program. Mohou si prohlédnout nejnovější hasičskou techniku, děti mohou soutěžit v kreslení a připraveno je i dopravní hřiště Městské policie, která předvede také ukázku svých psovodů. Nebude chybět ani tradiční slanění lezců pražských hasičů, tentokrát poprvé z budovy CITY TOWER. Záštitu nad celou akcí letos také převzal i starosta Městské části Praha 4 pan Ing. Pavel Horálek.

Přijďte 20. Září 2008 od 12. hodin   k budově CITY TOWER na Praze 4 v ulici Hvězdova 2a podpořit hasiče v jednom z nejnáročnějších závodů a zároveň strávit příjemnou sobotu babího léta. Vstup zdarma.

Soutěž pro čtenáře!

V rámci soutěže IRON FIREMAN se její pořadatelé rozhodli jednomu zájemci umožnit slanění 109 m vysoké budovy CITY TOWER, stačí poslat svůj tip na soutěžní otázku: „Kolik schodů vede do 28. nadzemního podlaží budovy CITY TOWER?“

Odpovědi posílejte na e-mailovou adresu: ironfireman@ecm.cz a uveďte své kontaktní údaje: jméno, telefonní číslo a e-mail, aby pořadatelé mohli výherce informovat. Uzávěrka došlých odpovědí je v pátek 19. září ve 12 hodin, v případě shodných odpovědí rozhoduje čas zaslání. Podmínkou je dobrý fyzický stav a věk od 18 let. Slanění proběhne v rámci soutěže, náhradní termín není vzhledem k organizačním záležitostem možný.
Více informací o soutěži IRON FIREMAN a doprovodním programu akce najdete na www.pozary.cz.
 
Informace pro novináře:
Martin Kavka
 tel: 777 764 597
email: kavka@ironfireman.eu

 

kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: 974 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail:petr.kopacek@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem