HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 18. 1. do 20. 1. 2019 celkem 53 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 18. 1. 08:28
V Brněnské ulici na křižovatce s Palachovou ulicí zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a zároveň došlo vlivem nárazu k poškození sloupu se semafory.  Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po došetření nehody jednotka odstranila jeden z havarovaných vozů mimo komunikaci a druhý pomohla naložit na odtah.

Lužec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 18. 1. 10:55
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/vazna-dopravni-nehoda-se-stala-u-luzce-nad-cidlinou.aspx

Hlušice – požár – 18. 1. 15:21
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Hlušic zasahovali u nahlášeného požáru sazí v komíně. K dalšímu rozšíření mimo komínové těleso nedošlo. Hasiči saze srazili a kotel i komín od nich vyčistili. Při zahoření nevznikla žádná škoda.

Holohlavy – dopravní nehoda – 18. 1. 16:56
Na silnici I/33 se v katastru obce Holohlavy srazila tři osobní vozidla, která následně v místě nehody blokovala provoz. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Tři osoby předali hasiči do péče záchranářů. Jednotka místo zásahu zajistila, provedla opatření proti vzniku požáru a po došetření nehody a odtahu havarovaných vozidel se postarala o likvidaci následků, zejména o odstranění vyteklých provozních kapalin.

Nový Bydžov – požár – 18. 1. 18:35
Pěti jednotkám hasičů byl vyhlášen požární poplach v pátek večer. Vyjely do novobydžovské části Zábědov, kde došlo k zahoření stroje na míchání barvy. Požár byl uhašen v počátku stabilním hasicím zařízením, hasiči následně prostory odvětrali. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši jednoho milionu korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování. Na místo zásahu byli povoláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a jednotky SDH Nový Bydžov, Skřivany, Nechanice a Králíky.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Úlibice – dopravní nehoda – 20. 1. 15:12
Profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky zasahovali u dopravní nehody čtyř osobních automobilů. Vozy havarovaly na komunikaci I/16 v katastru obce Úlibice. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Jednotky místo zásahu zajistily a provedly opatření proti vzniku požáru. Místo zásahu si následně převzali policisté.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda – 18. 1. 03:55
Profesionální jednotka z Náchoda pomáhala s vyproštěním zapadlého sypače.

Nový Hrádek – technická pomoc – 18. 1. 09:40
Profesionální hasiči z Dobrušky odstraňovali v Novém Hrádku nebezpečný stav. Pomocí výškové techniky odstraňovali  z jednoho objektu na náměstí rampouchy, které hrozily pádem ze střechy.

Náchod – dopravní nehoda – 20. 1. 01:39
V Broumovské ulici v Bělovsi odstraňovali profesionální hasiči z Náchoda následky dopravní nehody osobního vozidla. To porazilo sloup veřejného osvětlení. Nikdo nebyl při nehodě zraněn, ale došlo k úniku provozních náplní. Jednotka provedla opatření proti vzniku požáru a postarala se o likvidaci kapalin a úklid vozovky.

Heřmánkovice – požár – 20. 1. 13:42
V Janovičkách došlo na parkovišti k požáru osobního automobilu. Na místo zásahu spěchali profesionální i dobrovolní hasiči z Broumova. Jednalo se o vozidlo zn. Peugeot 807, který začal hořet v motorovém prostoru. K rozšíření požáru a následnému poškození dalších vozidel naštěstí nedošlo. Příčinou vzniku byla technická závada na elektroinstalaci, škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Hronov – únik nebezpečných látek – 20. 1. 15:26
V části Velký Dřevíč uniklo do potoka Dřevíč asi 20 až 30 litrů nafty. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Hronova. Z Náchoda byl povolán i technický chemický automobil, který se využívá právě v případech likvidace nebezpečných látek. Jednotky se snažily lokalizovat zdroj znečištění. Průzkumem zjistily, že původcem je zřejmě blízký autoservis, kde byly vypuštěny barely s naftou. V okolí, kde nafta unikala do potoka, instalovali hasiči sorpční hady, aby mohli pomocí nich naftu zastavit a jímat. O celé skutečnosti informovalo krajské operační a informační středisko orgány ochrany přírody a životního prostředí. Hasičům se podařilo uniklou naftu zachytit, do řeky Metuje, kam se potok vlévá, se už látka nedostala.

Jaroměř – požár – 20. 1. 21:57
K nahlášenému požáru osobního vozidla spěchali do části Josefov na Masarykovo náměstí profesionální i dobrovolní hasiči z Jaroměře. Už při příjezdu hasičů na místo bylo jedno vozidlo v plamenech a další dvě kolem stojící byla poškozena. Jednotky požár brzy lokalizovaly a následně uhasily. Škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun, příčina je předmětem vyšetřování.

Jaroměř – požár – 20. 1. 22:21
Profesionální jednotka i dobrovolná jednotka z Jaroměře mířily nedlouho od předešlé události k dalšímu požáru, tentokrát do Engeho ulice. Hořela zde vrata, škoda byla nulová.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Opočno – dopravní nehoda – 18. 1. 05:03
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/u-rybnika-broumar-se-prevratil-vuz-na-strechu.aspx

Olešnice v Orlických horách – technická pomoc – 19. 1. 09:17
Hasiči pomáhali na komunikaci z Olešnice směrem ke státní hranici s vyproštěním nákladního automobilu, který zde uvázl a blokoval komunikaci. Vozidlo mělo na korbě náklad, dvěma koly sjelo mimo silnici a bylo opřené o svah. Jednotkám se jej podařilo pomocí vyprošťovacího automobilu uvolnit. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Náchoda a dobrovolná jednotka z Olešnice v O. h.

Bartošovice v Orlických horách – dopravní nehoda – 19. 1. 10:32
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/v-orlickych-horach-se-stretl-autobus-s-vozidlem-zimni-udrzby.aspx

Bystré – technická pomoc – 19. 1. 13:19
Profesionální hasiči z Dobrušky pomáhali pomocí výškové techniky s odstraněním ledu a sněhu ze střechy jednoho z objektů.

Skuhrov nad Bělou – technická pomoc – 19. 1. 16:26
V části Svinná odstraňovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou strom spadlý přes silnici.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 20. 1. 08:16
V Jiráskově ulici došlo k dopravní nehodě dodávky. Na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou. Při nehodě skončila dodávky na boku, nikdo nebyl zraněn. Z vozidla unikaly provozní kapaliny, které jednotka zasypala sorbentem a dále vozidlo zabezpečila proti vzniku požáru. Místo zásahu si následně převzali policisté a hasiči se vrátili zpět na stanici.

Rybná nad Zdobnicí – požár – 20. 1. 12:50
Profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Vamberka spěchaly k nahlášenému požáru kamionu, který se pohyboval po komunikaci I/11. V době příjezdu jednotek na místo události už k plamennému hoření nedocházelo, hasiči zkontrolovali vozidlo pomocí termokamery. Provoz na komunikaci byl řízen po dobu zásahu kyvadlově. Řidič kamionu, který byl plně naložen dřevem, si zajistil příjezd náhradního vozu a překládku nákladu. Příčinou požáru byla technická závada na vozidle, škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – záchrana osoby z výšky – 18. 1. 14:52
Profesionální hasiči z Trutnova zachraňovali v pátek odpoledne člověka, který uvázl na skále.  Osoba nebyla zraněna, ale nemohla se dostat vlastními silami dolů. Jednotka zajistila muže pomocí lana a poté jej spustila pomalu dolů na zem.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 20. 1. 08:40
Profesionální jednotka z Vrchlabí zasahovala v Horské ulici u dopravní nehody tří osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči se postarali o odstranění následků dopravní nehody, na ulici se nacházelo množství střepů a úlomků.

Mladé Buky – dopravní nehoda – 20. 1. 15:16
Na komunikaci vedoucí z Mladých Buků do Svobody nad Úpou havarovala dvě osobní vozidla. Na místo zásahu jeli profesionální hasiči z Trutnova. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, hasiči se dále postarali o provedení protipožárních opatření. Po dobu vyšetřování nehody zajišťovala jednotka řízení dopravy.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Holohlavy

DN Holohlavy 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Brněnská

DN Hradec Králové, Brněnská 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (1)

DN Mladé Buky (1) 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (2)

DN Mladé Buky (2) 

Detailní náhled

DN Náchod (1)

DN Náchod (1) 

Detailní náhled

DN Náchod (2)

DN Náchod (2) 

Detailní náhled

DN Rychnov nad Kněžnou (1)

DN Rychnov nad Kněžnou (1) 

Detailní náhled

DN Rychnov nad Kněžnou (2)

DN Rychnov nad Kněžnou (2) 

Detailní náhled

DN Úlibice (1)

DN Úlibice (1) 

Detailní náhled

DN Úlibice (2)

DN Úlibice (2) 

Detailní náhled

DN Úlibice (3)

DN Úlibice (3) 

Detailní náhled

P NA, Rybná nad Zdobnicí

P NA, Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

P OA, Janovičky (1)

P OA, Janovičky (1) 

Detailní náhled

P OA, Janovičky (2)

P OA, Janovičky (2) 

Detailní náhled

P OA, Jaroměř Josefov

P OA, Jaroměř Josefov 

Detailní náhled

TP Olešnice v O.h (1)

TP Olešnice v O.h (1) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O.h (2)

TP Olešnice v O.h (2) 

Detailní náhled

TP Olešnice v O.h (3)

TP Olešnice v O.h (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem