HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 26. 7. do neděle 28. 7. 2019 celkem 82 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 26. 7. 07:20
V městských lesích v části Nový Hradec Králové likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice požár podrostu u pařezu. Událost se obešla beze škody.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 7. 11:24
Ve Střelecké ulici odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči místo nehody zabezpečili proti vzniku požáru a u vozidel odpojili akumulátory.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 7. 11:33
V Jaroměřské ulici v části Rusek zajišťovali hasiči místo nehody dvou osobních automobilů. Jednu osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 7. 11:42
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská zasahovala u dopravní nehody dvou osobních automobilů v části Pouchov. Hasiči zabezpečili místo události a dále odpojili u jednoho vozidla akumulátor a u druhého odpojili přívod plynu. Jednu osobu si převzala do péče ZZS.

Sezemice (Pardubický kraj) – požár – 26. 7. 13:58
Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a JSDH Hradec Králové – Třebeš asistovali kolegům z HZS Pardubického kraje u likvidace požáru polního porostu v části Dražkov.

Nechanice – požár – 26. 7. 14:12
V katastru části Lubno likvidovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice požár posekaného pole o rozsahu asi 30x10m. Událost se obešla beze škody.

Pardubice (Pardubický kraj) – záchrana osoba – 26. 7. 17:28
Skupina potápěčů na sloužící směně A na centrální hradecké stanice vyjela na žádost KOPIS HZS Pardubického kraje do Pardubic, aby pomohla s vyhledáním tonoucí osoby v Labi. Hasiči spolupracovali na místě také s policejními potápěči, kteří si následně místo události převzali. Během páteční pátrací akce nebyla osoba objevena.

Mžany – požár – 26. 7. 18:28
Několik vysokotlakých proudů a lafetu použili hasiči na likvidaci požáru strniště v katastru části Dub. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic, HZSP ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí a JSDH Mžany a Sovětice. Při události nevznikla žádná škoda.

Lochenice – technická pomoc – 27. 7. 16:04
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská odstranila část stromu spadlou do cyklostezky.

Olešnice – dopravní nehoda – 27. 7. 17:26
Na 62. kilometru dálnice D11 havaroval osobní automobil, který skončil mimo vozovku. Řidič vozu vyvázl z nehody bez zranění. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Vyproštění automobilu zajistila odtahová služba.

Černilov – požár – 28. 7. 12:48
Šest jednotek hasičů vyjelo do katastru Černilova na základě ohlášení požáru polního porostu. Požár se podařilo rychle zlikvidovat, vznikla škoda na kombajnu, který prováděl na poli zemědělské práce. Škoda byla vyčíslena asi na 150 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dále JSDH Hradec Králové – Svinary, Černilov, Třebechovice pod Orebem, Smiřice a Černožice.

Opatovice nad Labem (Pardubický kraj) – požár – 28. 7. 13:49
Profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali v rámci mezikrajské výpomoci u nahlášeného požáru dodávky na silnici č. 37.

Hradec Králové – požár – 28. 7. 15:39
O události jsme informovali zdehttps://www.hzscr.cz/clanek/pozar-strechy-rodinneho-domu-zavinila-nedbalost.aspx

Hradec Králové – technická pomoc – 28. 7. 17:14
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská asistovali policistům při odpalu munice vyzvednuté z řeky na Eliščině nábřeží. Hasiči skrápěli munici a provedli následnou kontrolu místa po odpalu.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Holovousy – dopravní nehoda – 26. 7. 19:19
Na silnici č. 35 odstraňovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Hořic následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči odstranili uniklé provozní kapaliny.

Holovousy – dopravní nehoda – 27. 7. 10:18
Hořičtí profesionální hasiči vyjeli k nahlášené dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č. 35. Osoby z aut zkontrolovali zdravotničtí záchranáři. Hasiči zajistili oba vozy proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní  náplně. Jednotka po došetření naložila jeden vůz na odtah a druhý odstranila mimo komunikaci a postarala se o úklid vozovky.

Nová PaKa – technická pomoc – 27. 7. 11:14
Odstranění větve z komunikace v části Heřmanice. (HZS Nová Paka)

Sobčice – dopravní nehoda – 27. 7. 11:35
Na silnici č. 35 v katastru obce Sobčice zasahovali profesionální hasiči z Hořic u dopravní nehody tří osobních automobilů. Jednotka se postarala o úklid vozovky.

Cholenice – požár – 27. 7. 11:45
Sedm jednotek hasičů bylo původně zalarmováno kvůli nahlášenému požáru polního porostu a strniště v katastru obce Cholenice. Při dojezdu prvních  jednotek na místo události bylo zjištěno, že síly a prostředky jsou dostačující, proto byly některé JPO před dojezdem odvolány. Na místě hořelo strniště na ploše asi 100x50 m a neposečené obilí na ploše asi 100x20 m. Škoda byla nulová, ale podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi 750 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byl cizí předmět v zemědělském stroji. Polach byl vyhlášen profesionálním hasičům v Jičíně a JSDH Kopidlno, Libáň, Staré Místo. JSDH Hlušice, Vysoké Veselí a Chroustov (Středočeský kraj) byl výjezd zrušen.

Jičín – dopravní nehoda – 27. 7. 16:09
Profesionální hasiči z Jičína zasahovali v katastru části Popovice na silnici č. 16 u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Hasiči zajistili místo události, zasypali provozní kapaliny a řídili v místě nehody kyvadlově dopravu.

Stará Paka – technická pomoc – 27. 7. 18:24
Odstranění stromu spadlého do komunikace. (HZS Nová Paka)

Pecka – dopravní nehoda – 28. 7. 10:33
Profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolná jednotka z Pecky zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla.  Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Jednotky se následně postaraly o odstranění následků nehody a úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda –  26. 7. 15:24
Profesionální hasiči z Náchoda se postarali o úklid vozovky po dopravní nehodě, kdy odstraňovali uniklé provozní kapaliny.

Jaroměř – požár –  27. 7. 14:19
Profesionální hasiči z Jaroměře likvidovali požár osobního vozidla v části Dolní Dolce v Hradecké ulici. Požár byl částečně uhašen hasicím přístrojem před příjezdem jednotky, ta následně vozidlo dohasila. Škoda, kterou požár na vozidle způsobil, byla vyčíslena na 350 tisíc korun, další hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun se podařilo uchránit. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Křinice – dopravní nehoda –  28. 7. 02:15
Profesionální hasiči z Broumova zasahovali u dopravní nehody jednoho osobního vozu. Automobil narazil do autobusové zastávky. Jednotka zajistila místo události a zasypala únik provozních kapalin. Po naložení havarovaného vozu na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky.

Jetřichov – dopravní nehoda –  28. 7. 15:46
Na křižovatce v obci Jetřichov došlo ke střetu dvou osobních vozidel, přičemž byli dva lidé zraněni. Jednotka ze stanice Broumov se postarala o odstranění následků dopravní nehody a úklid vozovky. 

Adršpach – technická pomoc – 28. 7. 18:17
Profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, JSDH Teplice nad Metují, Adršpach, Broumov a Skalní záchranná služba se zapojili do pátrací akce v oblasti skalního města v katastru části Dolní Adršpach. Na místě spolupracovali s policisty, osoba byla objevena v pořádku mimo skalní město.

Hronov – technická pomoc – 28. 7. 21:31
Odstranění stromu spadlého do komunikace v části Žabokrky. (HZS Náchod)

Náchod – technická pomoc – 28. 7. 22:18
Odstranění stromu spadlého do komunikace v části Staré Město nad Metují. (HZS Náchod)

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Ohnišov – požár –  26. 7. 15:23
Osm jednotek bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru posekaného pole s hrachem v katastru obce Ohnišov. Hořelo na ploše asi 150x30 metrů. Hasiči požár včas zachytili a zabránili jeho další šíření na nesklizenou část pole i na blízký les. Při události nevznikla žádná škoda, uchráněné hodnoty představují asi 50 hektarů pole s hrachem, což bylo vyčísleno asi na 160 tisíc korun.

Kostelec nad Orlicí – technická pomoc – 27. 7. 10:43
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Kostelce nad Orlicí a Častolovic byly přivolány na poštu v ulici Dukelských hrdinů. V místě mělo dojít k výbuchu jednoho balíku. Průzkumem bylo zjištěno, že ve vybuchlém balíku se nacházel volant s airbagem. K samotnému požáru nedošlo. Na místě spolupracovaly jednotky s policií.

Častolovice – technická pomoc –  27. 7. 17:22
Následky silného deště odstraňovali hasiči v Častolovicích v ulici U Zastávky. Voda zde tekla ze silnice do rodinného domu. Hasiči pomohli majitelům s odstraněním vody a vykopali strouhu pro odtok vody.  Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic.

Bystré – dopravní nehoda –  28. 7. 02:56
Profesionální hasiči z Dobrušky se postarali o úklid komunikace po dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

České Meziříčí – požár – 28. 7. 17:25
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Českého Meziříčí likvidovali požár tújí v ulici Boženy Němcové. Požár byl malého rozsahu a nezpůsobil žádnou škodu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Dubenec – požár – 26. 7. 05:35
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pri-pozaru-stodoly-uchranili-hasici-okolni-obytne-objekty.aspx

Rudník – dopravní nehoda – 26. 7. 15:40
K dopravní nehodě motocyklisty vyjížděli v pátek odpoledne profesionální hasiči z Vrchlabí, Trutnova a dobrovolná jednotka z Hostinného. Motocykl skončil mimo komunikaci a jedna osoba byla zraněna. Ze stroje unikaly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Motorku poté jednotky vyprostily zpět na komunikaci a naložily ji na odtah.

Jívka – požár – 26. 7. 22:31
Dopravní nehoda s následným požárem osobního vozidla zaměstnala tři jednotky hasičů. Při příjezdu na místo událost našli hasiči vůz převrácený na střechu, který byl celý v plamenech. Naštěstí se ve voze nikdo nenacházel. Hasiči požár rychle zlikvidovali a následně předali místo události policistům. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Stárkov a Police nad Metují.

Trutnov – technická pomoc – 27. 7. 00:54
V části Poříčí ve Vrbové ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova. Odstraňovali spadlý strom na silnici, přičemž byl poškozen jeden osobní automobil.

Bernartice – technická pomoc – 27. 7. 06:21
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře pomohli se zajištěním zraněné osoby v lese. Osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby.

Trutnov – požár – 27. 7. 11:52
Profesionální hasiči z Trutnova likvidovali požár odpadkového koše na Lípovém náměstí.

Nemojov – požár – 27. 7. 20:56
V katastru části Nový Nemojov likvidovali hasiči požár malého rozsahu v lesním porostu. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Bílá Třemešná a Hostinné.

Janské Lázně – dopravní nehoda – 28. 7. 11:56
Na silnici mezi Janskými Lázněmi a Černým Dolem havaroval motocykl, na místo události vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Horního Maršova. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. Hasiči zajistili motocykl a předali místo zásahu policistům.

Bernartice – dopravní nehoda – 28. 7. 18:32
U dopravní nehody motocyklu a osobního vozidla bez zranění zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře. Hasiči zajistili místo události a následně předali věc policistům.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bernartice

DN Bernartice 

Detailní náhled

DN Jetřichov (1)

DN Jetřichov (1) 

Detailní náhled

DN Jetřichov (2)

DN Jetřichov (2) 

Detailní náhled

DN Křinice (1)

DN Křinice (1) 

Detailní náhled

DN Křinice (2)

DN Křinice (2) 

Detailní náhled

P Nechanice, Lubno (1)

P Nechanice, Lubno (1) 

Detailní náhled

P Nechanice, Lubno (2)

P Nechanice, Lubno (2) 

Detailní náhled

P Ohnišov (1)

P Ohnišov (1) 

Detailní náhled

P Ohnišov (2)

P Ohnišov (2) 

Detailní náhled

P Ohnišov (3)

P Ohnišov (3) 

Detailní náhled

P pole Mžany (JSDH Mžany)(1)

P pole Mžany (JSDH Mžany)(1) 

Detailní náhled

P pole Mžany (JSDH Mžany)(2)

P pole Mžany (JSDH Mžany)(2) 

Detailní náhled

P pole Mžany (JSDH Mžany)(3)

P pole Mžany (JSDH Mžany)(3) 

Detailní náhled

TP Častolovice

TP Častolovice 

Detailní náhled

TP Kostelec n. O.

TP Kostelec n. O. 

Detailní náhled

TP Trutnov strom

TP Trutnov strom 

Detailní náhled

P pole Mžany (JSDH Mžany)(4)

P pole Mžany (JSDH Mžany)(4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem