HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střechy rodinného domu zavinila nedbalost

K požáru došlo v Jandově ulici v Hradci Králové, Malšovicích. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 1 milion korun, uchráněné hodnoty představují částku asi 3 miliony korun. Při událost nebyl nikdo zraněn. 

Hradec Králové – požár – 28. 7. 15:39, 29. 7. 03:50

Pět jednotek hasičů bylo v neděli odpoledne zalarmováno kvůli nahlášenému požáru v Jandově ulici v hradecké části Malšovice. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár v podkrovní místnosti rodinného domu. Aby  odhalili a zlikvidovali ohniska požáru, museli částečně rozebrat střešní konstrukci, kterou požár poničil. Požár se jednotkám podařilo lokalizovat po 17. hodině, v 17:43 hod pak ohlásil velitel zásahu likvidaci. Vyšetřovatel hasičů ohledáním požářiště potvrdil, že požár vznikl na základě nedbalostního jednání, a to při používání sirných knotů, pomocí kterých byla prováděna dezinfekce částí úlů. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 1 milion korun. Hasičům se díky zásahu podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun.

V pondělí 29. 7. před 4. hodinou ranní mířili hasiči na místo události znovu, protože došlo k opětovnému rozhoření některých ohnisek. Jednotky požár opět zlikvidovaly, do pondělního poledne zůstávají na dohlídku na místě dobrovolní hasiči.

V neděli zasahovali na místě události profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a JSDH Malšovice, Třebeš a Malšova Lhota. V pondělí ráno byli na místo povoláni profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Malšova Lhota a Malšovice.

P RD, Hradec Králové (2).jpg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P RD, Hradec Králové (1)

P RD, Hradec Králové (1) 

Detailní náhled

P RD, Hradec Králové (2)

P RD, Hradec Králové (2) 

Detailní náhled

P RD, Hradec Králové (3)

P RD, Hradec Králové (3) 

Detailní náhled

P RD, Hradec Králové (4)

P RD, Hradec Králové (4) 

Detailní náhled

P RD, Hradec Králové (5)

P RD, Hradec Králové (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem