Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičská letadla mohou vzlétnout

Hasičský záchranný sbor ČR byl oficiálně informován o tom, že je nad územím České republiky až do odvolání zastaven letový provoz v souvislosti s výskytem sopečného popela z Islandu. 

Podrobnosti na www.rlp.cz.
 
Letecká hasičská služba je zabezpečována ve smyslu ustanovení § 46 odst. 1 písm. g), i) zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, viz http://www.hzscr.cz/clanek/letecka-hasicska-sluzba.aspx. Letecká hasičská služba může vzlétnout. O letu rozhoduje její provozovatel.
 
 
Další vývoj celé situace a obnovení provozu bude záviset na aktuální meteorologické situaci nad Evropou a Českou republikou. 
 
 
Likvidaci lesních požárů, využití záchranářů a techniky z Hasičských záchranných sborů krajů a využití zahraniční pomoci procvičili hasiči v září roku 2009 při „Prověřovacím cvičení Forest Fires 2009“ Uskutečnilo se ve dnech 18. - 20. 9. 2009 ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště na Karlovarského kraje. Viz video záznam: http://www.hzscr.cz/clanek/video-dokumenty-2010-proverovaci-cviceni-forest-fires-2009.aspx

 
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem