Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se představí dětem na Bambiriádě

20. května 2010 (Ivana Svitáková)- Hasičský záchranný sbor České republiky se již tradičně představí tisícům dětí v rámci akce Bambiriáda 2010 aneb Tvůj průvodce volným časem. 

Na stánku u hasičů Na stánku u hasičů

Děti si na stánku hasičů, který pro ně zrealizovali hasiči z HZS hl.m. Prahy, mohou prohlédnout zásahový oblek hasičů, dýchací přístroj, individuální ochranné prostředky, seznámí se se zásadami požární ochrany, s voláním na tísňovou linku, jak zacházet s otevřeným ohněm. Pro děti, které prokážou základní znalosti z oblasti požární ochrany, jsou připraveny ceny. Na všechny ve stánku hasičů bude dohlížet velký plyšový Dráček Záchranáček, který pomáhá dětem zmírnit jejich nepříjemný prožitek v případě požáru, dopravní nehody.
 
Hasiče na Bambiriádě můžete navštívit ve dnech 20.5.-23.5.2010 na Vítězném náměstí v Praze 6, čtvrtek , pátek, sobota od 9.00-18.00 hodin a v neděli od 9.00-17.00 hodin.
 
 
 
 
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz
 
 
Hasiči na Bambiriádě v Liberci
 
Také Krajské ředitelství  Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a požární stanice Liberec se zúčastní celorepublikové akce určené především dětem. Bambiriáda 2010 bude probíhat od 20. do 23. května 2010 ve 3 podlaží parkovacího domu Obchodního zábavního centra Fórum a v okolí na Fügnerově ulici v Liberci.
 
V pátek 21. května 2010 od 9 do 17 hodin se mohou malí i velcí návštěvníci těšit například na rychlý zásahový vůz určený pro pomoc po dopravních nehodách, který bude na návštěvníky Bambiriády čekat ve 3. podlaží krytého parkoviště. Nebudou chybět ani ukázky další výstroje a výzbroje hasičů, soutěže a drobné dárky. U terminálu MHD ve Fügnerově ulici bude vystaven automobilový žebřík AZ37 Magirus Iveco a pásový obojživelný vůz Hägglunds BV 206 profesionálních hasičů ze stanice Liberec.
 
por. Mgr. Iva Michalíčková, tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
 

www.bambiriada.cz 

vytisknout  e-mailem