Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generál Štěpán se zúčastní sjezdu dobrovolných hasičů

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky genmjr. Ing. Miroslav Štěpán se zúčastní sjezdu Sdružení hasičů Čech , Moravy a Slezska v Ostravě. Setkání s dobrovolnými hasiči je příležitostí zmapovat a shrnout dlouhodobou vzájemnou spolupráci.  

IV-sjezd-SDH-logo.jpgIV-sjezd-SDH-logo.jpg

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - největší zájmová organizace v České republice - bude mít první červencový víkend sjezd v Ostravě. V aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity se po pěti letech ve dnech 3. a 4. července 2010 opět sejdou zástupci 340 tisíc členů SH ČMS na svém IV. sjezdu.
 
Hlavním bodem programu bude zhodnocení uplynulého pětiletého období, volba starosty a výkonného výboru a dalších orgánů sdružení a také přijetí Programu činnosti SH ČMS do roku 2015. Očekává se účast téměř čtyř stovek delegátů, zastupujících své kolegy z bezmála osmi tisícovek sborů dobrovolných hasičů z celé ČR.
 
Na sjezd byli pozváni hasiči z českých a zahraničních partnerských organizací, představitelé České republiky, Moravskoslezského kraje a dalších subjektů a institucí.
 
Více než stoletá historie sjezdů českého hasičstva sahá až do roku 1891. První sjezd se konal 15. – 17. srpna 1891 v Praze na Žofíně u příležitosti Jubilejní zemské výstavy. V této tradici se pokračovalo i v době samostatného Československa. Po vzniku SH ČMS v červnu 1990 se konaly sjezdy v Českých Budějovicích (1995), ve Žďáru nad Sázavou (2000) a v Klatovech (2005).
 
 
Josef Nitra
tiskový mluvčí
Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska
mobil 724 066 404
email nitra@dh.cz
 
Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje
mobil 724 185 817
email: petr.kudela@hzsmsk.cz

vytisknout  e-mailem